Ha tálba kell csinálni a "tortát" (babának) és utána lehűteni, akkor hogyan kell a tálból (jénai) kivenni úgy, hogy azért tortaformája legyen?
Ha valami pudingszerű cuccal készíted, akkor előtte hideg vízzel nedvesítsd be a tálat és úgy rakd bele. Ha a tál pereméig ér az egész torta, akkor nincs nehéz dolgod, ráteszel egy tányért a tál tetejére, majd fordítsd meg az egészet egy gyors mozdulattal és várd meg, míg magától leválik, amikor kissé megemeled a fülénél fogva.
Ha nem ér egészen a peremig, akkor egy akkora tányér tegyél rá, ami belefér még úgy a tálba, hogy a tortád felületét (ami majd az alja lesz) érje. Aztán mondjuk egy összegyűrt konyharuhával töltsd ki a maradék helyet, tégy rá egy másik tálcát és innentől gyors fordítás és ua., mint az előzőnél. A konyharuha miatt nem fog lezuhanni sem a tányér, sem a torta, és így nem sérül meg.
Ha ragaszkodik a tálhoz, picit emelve rázogathatod is, de csak nagyon finoman és csak egy-két mm-re emeld!
Pontosan úgy, ahogy mondod. Egyébként meg, ha legközelebb csinálod, szerintem már a tetejére fogod tenni a piskótát! :)
Jó étvágyat hozzá! :D Szülinapja van a babádnak? Ha igen, isten éltesse! Ha nem, akkor is! :)
:)))))))))
Igen. Köszönjük! Az első. :)) soha életembe nem sütöttem még, mert nem vagyunk sütisek...:))
azért a bizti kedvéért a vendégségnek rendeltem egy tortát :)) egy másikat :))))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!