Hogyan szoktátok a menüt tálalásra alkalmas hőmérsékleten tartani?
Arra gondolok, hogy az ételek nem egyszerre készülnek le egy két, ill három fogásos ebédnél és semmi se veszítsen az élvezeti értékéből, azért mert kihűlt. A levest nem nehéz megmelegíteni, de azok a húsok, amik csak kisebb mennyiségben készíthetők egyszerre, hogyan tarthatók melegen?
A mikrohullámú sütőt nem szeretem.
a sülteknek kifejezetten jót tesz kb 10 perc pihi felszeletelés előtt. a rántotthúst, esetleg, ha még a köretre várni kell, akkor langyos sütőbe teszem.
de mindig igyekszem úgy, hogy meleg legyen egyszerre minden.
köretre várni kell, úgy értem, hogy a hús már kisült, de a sültkrumpli még sül.
míg a krumpli sül megesszük a levest, persze nekem ugrálni kell forgatni, figyelni, kiszedni ....stb:)
Igen, a sütőben készült dolgokat bent tartom a még meleg, langyos sütőben, és akár még a köretet is szükség szerint.
De pl. mire 10-15 rántottszelet utója kisül, addig az eleje biztos kihűl. egy serpenyőben 3 szeletnél több nem fér el, ha két edényen készül, akkor is legalább 2 adagban készül el. Ha csak a családi 5-6 szelet készül, akkor meg aztán tényleg nincs kedvem két serpenyőt beavatni.
a rántotthúst is tarthatod a sütőben. a kisütött húsokat lefedve tedd be előmelegített ,de lezárt sütőben. addig míg sül a többi elég meleg van benne, hogy melegen tartsa
a korábban kisülteket.ha sokat sütsz, akár tepsibe is teheted a husikat, csak fóliázd le,nehogy kiszáradjanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!