Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen könnyű, de finom...

Milyen könnyű, de finom rebarbarás sütireceptet tudtok?

Figyelt kérdés
2009. máj. 27. 12:07
 1/2 anonim ***** válasza:

Hozzávalók:


1 kg rebarbara

1 csomag vaníliás cukor

10 dkg cukor

1 teáskanál őrölt fahéj

citromlé


A morzsához:

10 dkg liszt

5 dkg darált mandula

10 dkg vaj

5 dkg cukor

1 csomag vaníliás cukor


Elkészítés:

A rebarbarát megmossuk, ha szükséges meghámozzuk, majd 2 centis darabokra vágjuk. Egy edényben a reszelt citromhéjjal, a cukorral, a vaníliás cukorral, a fahéjjal és a citromlével összekeverjük. Az ízesített rebarbarát egy kör alakú tűzálló tálba öntjük, és a hideg sütőbe tesszük, majd a sütőt 200 fokra melegítjük. Közben a morzsához a hozzávalókat hideg kézzel összegyúrjuk, amíg darabos állagú lesz, aztán hűtőbe tesszük. Amikor a sütő felmelegedett, a rebarbarát kivesszük – ekkorra a rebarbarának jó kis szaftot kell engednie -, majd a morzsát egyenletesen rámorzsoljuk. Az egészet körülbelül 25-30 percig sütjük, addig, amíg a morzsa szépen megpirul.

2009. máj. 27. 13:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:

ez nem épp a könnyűekhez tartozik, de nagyon finom:



Rebarbarás sütemény

Hozzávalók kb. 20 szelethez:

# A tésztához:

# 37,5 dkg liszt

# 3 dkg élesztő

# 1 dl langyos tej

# 5 dkg cukor

# 15 dkg folyékony vaj

# 1 citrom reszelt héja

# 3 tojás

# 2 tojássárgája

# A töltelékhez:

# 1,5 kg rebarbara

# 20 dkg háztartási keksz vagy babapiskóta

# 4 tojás

# 4 dl tejföl

# 8 dkg cukor

# 4 evőkanál citromlé

# 2 evőkanál étkezési keményítő


Előkészítés: A lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedés nyomunk. Belemorzsoljuk az élesztőt, ráöntjük a langyos tejet, és egy csipet cukrot szórunk rá. Kissé elkeverjük, és meleg helyen kb. 15 percig pihentetjük.


Elkészítés: Az élesztős liszthez keverjük a maradék cukrot, a folyékony vajat, a citromhéjat és egy csipet sót. Alaposan összekeverjük, és beledolgozzuk a tojásokat és a tojássárgáját. A kézi robotgép dagasztóspiráljával hólyagosra verjük. Letakarjuk a tésztát, és meleg helyen kb. 50 percig pihentetjük. A töltelékhez a rebarbarát meghámozzuk, megmossuk, és kb. 5 cm-es darabokra vágjuk. A kekszet összetörjük. A tojást a tejföllel, a cukorral, a citromlével és az étkezési keményítővel összedolgozzuk. Kivajazunk vagy sütőpapírral kibélelünk egy nagy tepsit. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A tésztát a tepsibe simítjuk, rászórjuk a kekszmorzsát, és ráfektetjük a rebarbaradarabokat. Ráöntjük a tejfölös masszát, és a sütő középső rácsán kb. 45 percig sütjük. Felszeleteljük, esetleg megszórjuk porcukorral, és tálaljuk.


Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 2 óra 30 perc múlva

1 szelet: 267 kcal

2009. máj. 27. 13:21
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!