Milyen könnyű, de finom rebarbarás sütireceptet tudtok?
Hozzávalók:
1 kg rebarbara
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
citromlé
A morzsához:
10 dkg liszt
5 dkg darált mandula
10 dkg vaj
5 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A rebarbarát megmossuk, ha szükséges meghámozzuk, majd 2 centis darabokra vágjuk. Egy edényben a reszelt citromhéjjal, a cukorral, a vaníliás cukorral, a fahéjjal és a citromlével összekeverjük. Az ízesített rebarbarát egy kör alakú tűzálló tálba öntjük, és a hideg sütőbe tesszük, majd a sütőt 200 fokra melegítjük. Közben a morzsához a hozzávalókat hideg kézzel összegyúrjuk, amíg darabos állagú lesz, aztán hűtőbe tesszük. Amikor a sütő felmelegedett, a rebarbarát kivesszük – ekkorra a rebarbarának jó kis szaftot kell engednie -, majd a morzsát egyenletesen rámorzsoljuk. Az egészet körülbelül 25-30 percig sütjük, addig, amíg a morzsa szépen megpirul.
ez nem épp a könnyűekhez tartozik, de nagyon finom:
Rebarbarás sütemény
Hozzávalók kb. 20 szelethez:
# A tésztához:
# 37,5 dkg liszt
# 3 dkg élesztő
# 1 dl langyos tej
# 5 dkg cukor
# 15 dkg folyékony vaj
# 1 citrom reszelt héja
# 3 tojás
# 2 tojássárgája
# A töltelékhez:
# 1,5 kg rebarbara
# 20 dkg háztartási keksz vagy babapiskóta
# 4 tojás
# 4 dl tejföl
# 8 dkg cukor
# 4 evőkanál citromlé
# 2 evőkanál étkezési keményítő
Előkészítés: A lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedés nyomunk. Belemorzsoljuk az élesztőt, ráöntjük a langyos tejet, és egy csipet cukrot szórunk rá. Kissé elkeverjük, és meleg helyen kb. 15 percig pihentetjük.
Elkészítés: Az élesztős liszthez keverjük a maradék cukrot, a folyékony vajat, a citromhéjat és egy csipet sót. Alaposan összekeverjük, és beledolgozzuk a tojásokat és a tojássárgáját. A kézi robotgép dagasztóspiráljával hólyagosra verjük. Letakarjuk a tésztát, és meleg helyen kb. 50 percig pihentetjük. A töltelékhez a rebarbarát meghámozzuk, megmossuk, és kb. 5 cm-es darabokra vágjuk. A kekszet összetörjük. A tojást a tejföllel, a cukorral, a citromlével és az étkezési keményítővel összedolgozzuk. Kivajazunk vagy sütőpapírral kibélelünk egy nagy tepsit. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A tésztát a tepsibe simítjuk, rászórjuk a kekszmorzsát, és ráfektetjük a rebarbaradarabokat. Ráöntjük a tejfölös masszát, és a sütő középső rácsán kb. 45 percig sütjük. Felszeleteljük, esetleg megszórjuk porcukorral, és tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra 30 perc múlva
1 szelet: 267 kcal
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!