Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi a kedvenc saláta-recepted?

Mi a kedvenc saláta-recepted?

Figyelt kérdés
Szeretnék csinálni valami újat, valami nagyon finomat, ehez szeretnék ötleteket kérni :)
2009. máj. 27. 08:59
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az egyik kedvencem:

mindenféle zöldet összevágok, ami csak van. Szórok közéjük natúr napraforgómagot és natúr kesudiót. Az öntet pedig balzsamecet és olivaolaj keverékben elmaszatolt fetasajt.

A magokat tálalhatod mellé is, ha valaki idegenkedik tőle, és akkor lehet bele szórni utólag. És tehetsz a zöldek mellé is fetakockákat. Nagyon finom, próbáld ki!

2009. máj. 27. 09:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:

Tzatziki


Hozzávalók:

2 csésze natúr joghurt

1 db uborka

zúzott fokhagyma

olívaolaj

bors (ízlés szerint)

pár csepp citromlé


Elkészítés:

Az uborkát durvára reszeljük, lecsepegtetjük. A joghurttal összekeverjük a fokhagymát, hozzáadjuk a citromlevet (nem feltétlenül). Ebbe belekeverjük az ubit, sót, borsot.


Nyers zöldséggel (sárgarépa, uborka, paradicsom) vagy húsokkal, hallal tálalhatjuk.


Elkészítési idő: 20 perc

2009. máj. 27. 13:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:

Téli vacsorasaláta


Hozzávalók:

2 nagy fekete retek,

2 nagy savanykás alma,

1 nagy fej lilahagyma,

1 kis szál póréhagyma,

2 dl majonéz,

2 dl kefir,

1/2 citrom leve,

1 teáskanál mustár,

1 késhegynyi törött fekete bors,

25 dkg csalamádé (vagy savanyú káposzta),

ízlés szerint só,

csipetnyi porcukor.


A saláta mártásához a majonézt simára keverjük a

kefirrel, és a mustárral, a citromlével, a sóval, a

borssal valamint a cukorral pikánsra fuszerezzük. A

retket és az almát megmossuk, elobbit meg is hámozzuk,

utóbbit csak kicsumázzuk. A lila- és a póréhagymát

megtisztítjuk. A retket és az almát megreszeljük, és

azonnal belekeverjük a mártásba. A lilahagymát apró

kockákra vágjuk, a póréhagyma fehér részét

felkarikázzuk, és a kétféle hagymát kis tálba téve

megsózzuk, majd összekeverjük. 10 percig hagyjuk állni,

ezután a csalamádéval együtt a salátához keverjük. A

póréhagyma zöldjét nagyon finomra összevágjuk. A salátát

összeforgatjuk, majd tálra halmozva, a pórézölddel

meghintjük. Befedve tesszük be a hutoszekrénybe, nehogy

a hagymák eros illata "beterítse" a hutoszekrény

tartalmát. Legalább fél napig érleljük, csak ezután

tesszük az asztalra. Pirított kenyérszeletkékkel

kínáljuk.

2009. máj. 27. 21:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:

Waldorf saláta 3-4 személyre


50 dkg alma

30 dkg zeller

5 dkg dióbél

1/2 citrom

2 dl joghurt

1 evőkanál majonéz

zellerlevél

köménymag

őrölt bors


A megtisztított almát és zellert gyaluld vékony csíkokra, keverd össze és hintsd meg néhány csepp citromlével. A joghurtot keverd össze a majonézzel, az apróra vágott dióval, fűszerezd köménnyel, borssal és ezt az öntetet add a zöldséghez. Alapos keverés után a salátát érleld egy órát hűvös helyen és apróra vágott zellerlevéllel megszórva tálald.

2009. máj. 27. 21:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:

Könnyű burgonyasaláta


Hozzávalók:

60 dkg héjában főtt burgonya

2 kemény tojás

1 fej vöröshagyma

1 evőkanál borecet

1 teáskanál cukor

1 teáskanál só

1/2 teáskanál feketebors

1 tojássárgája

1,5 dl tejszínes joghurt

2 evőkanál olaj

2 alma

2 csemegeuborka

2 paradicsom


A burgonyát, a tojásokat és a hagymát megtisztítjuk. A

hagymát finomra vágjuk, a salátástálba tesszük. Az

ecetet, a cukrot , a sót és a borsot összekeverjük. A

burgonyát összevágjuk és hozzákeverjük. a josássárgáját

a joghurttal és az olajat felverjük. Az almákat

meghámozzuk, negyedeljük és kimagozzuk, az uborkával

együtt feldaraboljuk és belekeverjük. Egy apróra vágott

paradicsomot szintén hozzáadunk. A két salátát

összeöntjük, ízesítjük. Paradicsomkarikákkal és

tojásszeletekkel díszítjük, esetleg egy kis paprikával

megszórjuk. Rozskenyér vagy barnakenyér frémsajttal

illik hozzá.

2009. máj. 27. 21:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:

Saláta mix feta mártásban


Hozzávalók:

1 közepes kígyóuborka

1 nagy kaliforniai paprika

1 fehér paprika

2 nagy paradicsom

1 fej hagyma

1 gerezd fokhagyma

A mártáshoz:

1 kis fej lilahagyma

1/2 uborka

15 dkg feta sajt

cukor

1/2 citrom leve

1 ek olíva olaj

örölt zöldbors


Elkészítés:

A salátába kerülő zöldségeket vágja 1 cm-es kockára A fokhagymát zúzza péppé, sózza meg.


A mártáshoz a zöldségeket vágja apróra, sóval, cukorral citromlével, olíva olajjal locsolja meg, őrölt zöldborssal ízesítse. Mikor kevés levet engedett az egészet turmixolja össze, belevegyítve a feta sajtot is, majd keverje krémesre.

A zöldségeket és a mártást vegyítse össze, majd jól behűtve kínálja. Önálló ételként vagy sültek mellé kitűnő.



Zöldsaláta "12"


Hozzávalók:

1 fej Lollo Rossó saláta

kapor

1 csokor édeskömény levél és szára

1 csokor petrezselyem levél

2 szál zeller levél

1 csokor koriander levél

1 csokor bazsalikom levél

3 szál fokhagyma zöld levél

4 újhagyma szárával

1 csokor metélőhagyma

1 kis csokor kerti zsázsa

1 marék spenót

Öntet:

2 citrom leve

2 kávéskanál cukor

1 dl olíva olaj


Elkészítés:

A salátát vágja csíkokra, a zöldfüveket nagyon apróra. Tegye egy mély salátás tálba, majd keverje össze.


A sót, cukrot keverje el jól az olívaolajjal és a citrom levével. Vegyítse a salátához, és jól behűtve kínálja.



Dresszinges csirkesaláta


Hozzávalók :

1 nagyobb csirkemell filé

őrölt zöldbors

2 gerezd fokhagyma

5 dkg vaj

1 nagy fej jégsaláta

2 szem paradicsom

1 fej lilahagyma

1 zöld színű kaliforniai paprika

1 dl olíva olaj

10 db fekete olajbogyó

2 szál friss bazsalikom

petrezselyem levél

Dresszing:

1 citrom leve

1 kávéskanál só

2 kávéskanál cukor

1 csomag friss kapor


Elkészítés:

A csirkemell filét fűszerezze sóval, borssal és aprított fokhagymával, majd kevés vajon süsse pirosra. Kihűlés után vágja kis kockákra.


Cukor, só, citromlé keverékéből készítsen dresszinget, ízesítése aprított friss kaporral, majd rövid időre tegye a hűtőbe.


A jégsalátát tépkedje kis darabokra, a paradicsomot vágja kis kockára, a lilahagymát vékony karikára, a kaliforniai paprikát pedig csíkokra. Rendezze egy mély salátás tálra és öntse le az előkészített dresszinggel. Locsolja meg olíva olajjal és óvatosan keverje össze, majd szórja rá a csirkemell kockákat.


Tetejére díszítésnek kerülhet néhány olajbogyó, apróra vágott bazsalikom és petrezselyem levél. Jól behűtve kínálja.

2009. máj. 27. 21:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:

Ananászos pulykasaláta

1 csésze tatármártás, 1 doboz leszűrt darabolt ananász, 1 csésze falatkányira

aprított sült pulykahús

Összekeverjük és hűtve tálaljuk. Vacsorára isteni!

2009. máj. 27. 21:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:

Téli saláta 4 személyre


30 dkg fejeskáposzta

30 dkg sárgarépa

25 dkg kígyóuborka

20 dkg retek

15 dkg párizsi

4 dl joghurt

3 teáskanálnyi cukor

2 gerezd fokhagyma

mustár


A zöldségeket mosd, tisztítsd és vágd csíkokra, szálazd fel a párizsit is, s az egészet keverd össze egy salátástálban. A joghurtot keverd el a zúzott fokhagymával, ízesítsd mustárral, cukorral, sóval. Az öntetet add a zöldséghez, s a salátát tálalás előtt hűtôszekrényben pihentesd egy-két órát.

2009. máj. 27. 21:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, lesz miből válogatnom :)
2009. máj. 27. 22:09

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!