Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mondtok nekem brokkolis ételeket?

Mondtok nekem brokkolis ételeket?

Figyelt kérdés

Igazából nem a tutireceptek.hu-s illetve hasonló linkekre lennék kíváncsi...hisz azokat úgyis megnéztem már..

Hanem:Valami jólbevált, esetleg gyors, finom, egészséges receptre gondolok amit szívesen csináltok naponta.

:)

Köszönöm :)

2009. máj. 26. 19:15
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

A brokkolit főzöd kb 15 percig. utána lerakod egy jénaiba amit előtte kikensz vajjal megszórod zsemlemorzsával. Rá a brokkolit. Só bor, és öntesz rá, egy fél pohár tejfölből, egy tojsból, és egy tömlős krémsajból készült maszlagot. Pirosra sütöd. Én csak így magában eszem, pasiknak jár hús is hozzá.

Brokkoli krémleves: A megfőtt brokkolit leturmixolod, fölengeded húslevessel, vagy olyannal amit leveskockából csináltál, öntesz bele tejszínt, vagy krémsajtot, és összeforralod.

Lehet rakott, rántott brokkoli is. VAgy, mindenféle vegyes zöldésget megpárolok egy olyan paprikás hagymás alapon, amit a pörkölt alá is teszünk. Nagyon finom és különleges köret húsokhoz. Joghurtos brokkolisaláta. Én ezeket sűrűn csinálom.

2009. máj. 26. 19:41
 2/5 A kérdező kommentje:
köszi :)
2009. máj. 26. 19:53
 3/5 anonim ***** válasza:

Brokkolit megfőzöd puhára sós vízben. Csirkemellet felszeleteled, sózod, borsozod, lisztbe forgatod és kevés olajon megsütöd. Egy jénait kivajazol, leteszed a húsokat egymás mellé, ráhalmozod a brokkoli rózsákat. A tetejére készítesz besamel mártást: mintha rántást csinálnál, csak vajjal csináld nem olajjal. Szóval a vajon megfuttatod a lisztet (picit többet, mint amikor a rántást csinálod) és felöntöd tejjel és sűrűre főzöd. Ízesíted sóval, ételízesítővel, borssal és szerecsendióval, majd a brokkolit leöntöd ezzel és már mehet is a sütőbe. Addig sütöd, amíg a teteje el nem kezd pirulni.

Így leírva lehet kicsit bonyolúltan hangzik, de nagyon egyszerű és hamar megvan és isteni finom.

Jó étvágyat!

2009. máj. 26. 20:00
 4/5 anonim ***** válasza:
Majonézes brokkoli saláta
2009. máj. 26. 20:20
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi :)
2009. máj. 26. 21:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!