Tudnatok adni valami otletet h. hogy nyujtsam ki a mezes lapot?
Nekem olyan lajcsi szelet receptem van amihez gőz felett kell a liszt kivételével a tésztához valokat felfőzni..
A lajcsi szelet tésztájába a fele mennyiségü méz is elég . az én receptem 2 evő kanál mézet ir de csak 1 teszek bele. Az utobbi időben nem is tettem bele..
Őtletként irom,hogy ha leveted a gőzröl a tésztát akkor rögtön ragd bele a lisztet először fakanálall keverd majd kicsit meleg lesz de gyorsan kézel gyurd össze érezni fogod ,hogy mennyi liszt kell bele még ,van amikor 35dkg helyett 40-42dkg felvesz . Ne legyen túl kemény és gyorsan kell vele dolgozni. Ha kihagyod a mézet akkor már 2-3 óra mulva nagyon puha lesz a tészta. ha a sütőpapiron nyujtod akkor arról könnyebb késsel leszedni ha ragadna. Vékonyra kell nyujtani..
koszi a valszokat mindenkinek.
az en receptem a lajcsi szeletre 2 e.k.mez es 40 dkg liszt,stb,de sajna nem sikerult mint irtam nem tudtam ujra a tepsi hatuljara tenni mert oda ragadt az asztalhoz,meg akarom sutni de aggodom h.megint nem sikerul!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!