Mit rágcsáljak filmnézés közben?
Jajó, közben írtál, míg írtam, bocs :D
Előző voltam...
Káposztás rágcsálnivaló
Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta (kb. 0,5 kg)
1 kiló fejeskáposzta
olívaolaj
só, bors
1 tojás
Elkészítési idő: 60 perc
A káposztát megmossuk, a torzsáját kivágjuk és lereszeljük. Egy kevés olajon némi vízzel megfonnyasztjuk majd barnára pirítjuk, közben ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A leveles tésztából lisztezett deszkán három vékony lapot nyújtunk. Megkenünk egy lapot közepesen vastagon a pirított káposztával, ráfektetjük a következő lapot, ismét jön egy réteg káposzta, majd az egészet lefedjük a harmadik lappal. A tetejét megkenjük a felvert tojással és az egészet kis kockákra, vagy tetszés szerinti formára vágjuk. Előmelegített sütőben kb. 190 fokon nagyjából 10 percig sütjük.
Karamellás szelet
Hozzávalók
* 45dkg cukor
* 125ml víz
* 7dkg dió vagy mogyoró
* 7dkg szárított gyümölcs
* 40dkg étcsokoládé darabokra törve
Elkészítés
1. A cukrot és vizet kevergetés nélkül alacsony hőmérsékleten kb 15percig főzzük. Amikor a cukor teljesen elolvadt, magas hőmérsékleteden aranysárga sziruppá főzzük (ez kb 10 perc).
2. A diókat és szárított gyümölcsöket egy mély 38×24cm-es tepsiben egyenletesen elosztjuk majd ráöntjük a karamellás szirupot. 1 órán át hűvös helyen pihentetjük.
3. A csokit egy hőálló üvegtálban forró víz gőze felett megolvasztjuk. Az olvasztott csokival leöntjük a megszilárdult karamellás édességet, egyenletesen eloszlatjuk.
4. 2 órán át hűvös helyen pihentetjük, majd darabokra törjük.
Tippek
* Akármilyen diót, mogyorót és szárított gyümölcsöt alkalmazhatunk. Remek kombinációk: vörös áfonya- pisztácia, mandula – barack, dió – mazsola, mogyoró – meggy.
* Még finomabb, ha a szárított gyümölcsöket felhasználás előtt rumba vagy brandy-be 1-2 napra beáztatjuk. Alaposan nyomjuk ki az alkoholt belőlük.
* Remek parti vagy vendégváró édesség, különösen passzol pezsgős koktélok mellé.
* Ideális teázás-kávézás mellé is, főleg egy ünnepi menü záró édességeként.
* Ideális ajándék lehet – főleg karácsonykor!
* A fenti adag egy 8 fős társaságnak bőven elég.
* A karamellás szeleteket tároljuk hűvös helyen, légmentes dobozban – így akár hetekig is eláll.
Kösz mindenkinek, persze még várok ötleteket :D
Ez a káposzta jól hangzik, de napi rendszerességgel azért nem ehetem... :D sóspálcában vajon mennyi lehet a kalória? Én itthon is elkészíteném, ha valakinek lenne hozzá receptje :D
Szűztea keksz, dm-ben, rossmannban, tescoban, auchanban, bioboltokban kapható, kb. 600 Ft-ért 120 g. 100 g-ban 95,3 kcal van (ami nagyon alacsony ;)).
Vigyázz, kapható egy hasonló csomagolású és nevű termék is, amiben 250 kcal van, ellenőrizd a hátulján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!