Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Miért laggol interneten az...

Miért laggol interneten az online filmnézés? Mi lehet a baj?

Figyelt kérdés
elkezdek filmet nézni...teljesen normálisan megy a film és 10-15perc mulva laggol a film...,be van töltve meg minden laptopon nézem...esetleg a böngészővel(chrome) lehet probléma vagy a vidi kártya(intel GMA 4500M) ?
2011. szept. 7. 00:30
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Processzor nem szokta bírni. A különböző beágyazott flash playerek a legbikább procit is ki tudják akasztani.

Én ha online filmet nézek, akkor is mindig letöltöm, kimásolom a temp-ből (vagy a divx web player le is tudja neked tölteni), aztán megnézem amelyik lejátszóval akarom.

Úgyis letöltődik akkor is, ha online nézed. Nagyon ritka az, amikor olyan védelmet alkalmaznak, hogy egyszerre csak kis részek jönnek le, általában úgyis ott csücsül a vinyón teljes hosszában.

2011. szept. 7. 01:56
 2/5 anonim ***** válasza:

Előző:

2 zöld pacsiért leírod nekem a Temp mappából másolás menetét? (W7, Google Chrome legfrissebb)

Kösz!

G.

2011. szept. 7. 15:25
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Nekem se win7-öm, se chrome-om nincs, de a guglin meg tudod találni, hogy hol van a temp-je:

[link]

[link]

for win7 users try this:

C:\Users\[User name]\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\Cache

Windows Vista:

C:\Users\[USERNAME]\AppData\Local\Google\Chrome\

Windows XP:

C:\Documents and Settings\[USERNAME]\Local Settings\Application Data\Google\Chrome\

Firefox:

c:\Documents and Settings\USER\Local Settings\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\o0kec8xc.default\

Opera:

c:\Documents and Settings\USER\Local Settings\Application Data\Opera\Opera\cache\sesn\

IE:

c:\Documents and Settings\USER\Local Settings\Temporary Internet Files\Content.IE5\

(itt külön könyvtárakban vannak)

Ezeket a helyeket be lehet tenni a kedvencekbe, ikont lehet nekik kirakni, stb. Így könnyen elérhetőek lesznek.

A könyvtárban szerintem a chrome sem tesz a fájloknak egyéni kiterjesztést, bár erre már nem emlékszem. De lehet, hogy nem lesz ott a .flv

szóval meg kell találni. Érdemes vagy dátum vagy méret szerint rendezni, úgy lehet látni melyik az, amit keresünk. Én a Total Commanderben a nézőkével (F3) bele is szoktam nézni a fájlba és látszik benne, hogy mi micsoda, képeket meg is mutatja, ha nincs is ott a kiterjesztésük.

Két dolog viszont kell a sikerhez.

Az egyik, hogy a rejtett, rendszer mappákat láthatóvá kell tenni.

A másik, hogy a böngésző temp-jét elég nagyra kell állítani, hogy a nagy fájlok is beleférjenek. Mert ha mondjuk 100 megásra van állítva és már van benne 90 mega egyéb fájl, akkor sokszor máshová teszi, a külsőbb temp könyvtárba stb, ahonnan nem lehet kimásolni, mert letiltja a hozzáférést, stb. Plusz ha már nem használod, akkor azonnal törli is.

Míg ha a normál tempbe teszi akkor ott marad, ha az oldalt becsukod is.

És még egy dolog. Nekem be van állítva, hogy a böngésző kilépéskor törölje a temp könyvtárat. Úgyhogy azelőtt kell kimásolnom, mielőtt lecsukom. De ha ez nincs beállítva, akkor valószínűleg lecsukás után is ott marad.

2011. szept. 8. 01:43
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
A Divx Web Player-ben pedig lehet állítani, hogy hol legyen a temp könyvtár. Bezáráskor viszont törli, bár azt hiszem ez talán beállítás kérdése. De azt is külön be lehet állítani benne, hogy a temp könyvtárban lévő videókat bezáráskor elmentse egy helyre. Szóval a fiúk legalább gondoltak erre a lehetőségre. Bár én ezt nem használom, csak hozzáadom a temp-ben az avi kiterjesztést és akkor már nem temp fájlnak veszi, nem törli, ha bezárom a playert.
2011. szept. 8. 01:48
 5/5 anonim ***** válasza:

Köszönöm a válaszokat, mentek a zöldek!

G.

2011. szept. 8. 16:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!