Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Írnátok nekem süteményreceptek...

Írnátok nekem süteményrecepteket mondani földieperrel?

Figyelt kérdés

Van 1 kg földieprem itthon és most lesz a párom születésnapja. Őt szeretném meglepni valami egyszerű és finom epres sütivel!

Előre is köszi mindenkinek!


2009. máj. 25. 11:53
 1/10 anonim ***** válasza:
81%

Epertorta


Hozzávalók (16 szelet)


a tésztához:

4 nagy tojás

26 dkg porcukor

1-1 dl olaj és víz

fél zacskó sütőpor

26 dkg finomliszt

a forma kikenéséhez:

Rama margarin

finomliszt

a krémhez:

25 dkg eper

1 zacskó (4 dkg)

főzni való eperízű

pudingpor

1 zacskó (2,5 dkg)

zselatinpor

7-8 evőkanál kristálycukor

2 csomag vaníliás cukor

4 dl tejszín

a tetejére:

25 dkg eper

1 csomag (1,2 dkg) piros

tortazselépor

2-3 evőkanál cukor

fél kiskanál citromlé

az oldalára:

20 dkg tejszínhab


A tésztához a tojások sárgáját a cukor kétharmadával 4-5 perc alatt krémesre keverjük. A vizet és az olajat hozzáadjuk, a sütoporral összekevert lisztet beledolgozzuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a maradék cukrot is hozzáadjuk, majd óvatos mozdulatokkal a tésztába forgatjuk. Egy 24-26 centis tortaformát kivajazunk, belisztezünk, beletöltjük a masszát. Elomelegített sütoben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütoben 165 °C) kb. 35 perc alatt megsütjük. A krémhez az epret kicsumázzuk, megmossuk és turmixoljuk. Ha fagyasztottat használunk, azt fölengedve, levével együtt mixeljük. 4 decinek kell lennie, ha kevesebb, vízzel pótoljuk. A pudingport, a zselatint, a cukrot és a vaníliás cukrot hozzáadjuk, kevergetve pár perc alatt surure fozzük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd kanalanként hozzáadva a már csak langyos eper- krémet, tovább habosítjuk .A tortakorongot lapjában két részre vágjuk, majd a tortaformába visszatéve, a fele krémmel megtöltjük. A többi a tetejére kerül. A díszítésnek szánt epret lecsumázzuk, jól megmossuk, lecsöpögtetjük, és a nagyobb szemeket félbevágva belenyomkodjuk. Hutoszekrényben 1 órán át dermesztjük. A tortazseléport 3 deci vízzel kevergetve föl-forraljuk, a cukorral és a citromlével ízesítjük. Ha már csak langyos, a torta tetejére öntjük. Dermedni hagyjuk, végül levesszük a formát, és a torta oldalát tejszínhabbal vonjuk be.

Elkészítési idõ: 1 óra 30 perc.

Egy adag: 377 kcal / 1576 kJ.

2009. máj. 25. 11:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
81%

Könnyű epertorta recept


Hozzávalók:

a tésztához:

-10 dkg teljes kiőrlésű liszt

-6 dkg zsíszegény margarin

-1 tojás sárgája

-édesítőszer (kb egy evőkanác cukornak megfelelő)

a telejére:

-40dkg eper

-zselatin

-1/8 l almalé

-édesítő (1 kanál cukornak megfelelő)

-2 evőkanál cukormentes baracklekvár


Elkészítés:

A tésztának valót jól összekutymoljuk, és letakarva hűtőbe rakjuk kb fél órára.

A tésztát olyan gyümitorta nagyságúra nyújtjuk, és betesszük egy kikent formába, és megszúrkáljuk villával, mint a pitét. Kb 20 percrea sütőbe rakjuk.

A zselatint hideg vízbe rakjuk, majd hozzáadjuk az édesítővel felforralt almalevet, és kihűtjük.

Közben a tészta elkészült. Megkenjük a lekvárral és megrakjük eperszemekkel. Ráöntjük a langyos zselés almalevet, hűtőbe rakjuk. És kb egy óra múlva lehet tálalni.

Édességmániások tehetnek a tetejére tálaláskor cukormentes tejszínhabot és mentalevélkét. nagyon mutatós, és némiképp helyettesíti a cukrászdatúrákat. :)


Tanácsok:

Ha van gyümölcscenttrifugád, akkor azzal érdemes az almalevet előállítani, hogy ezzel is megspórlj egy kis ch-ot. :)

A zselét figyelni kell, mert akkor jó, amikor belenyúlsz és miután kivetted az ujjad, azon megköt mire 5öt számolsz. :)

Ezt azért kell így, mert különben elázika tészta és nem tudod szeletelnia sütit, csak kanállal megenni a tálcáról. Bár az sem rossz. :))))


Elkészítési idő: 60 perc

2009. máj. 25. 11:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
80%

Mokkakrémes epertorta recept


Hozzávalók:

Az omlós tésztához:

12 dkg liszt,

6 dkg vaj,

3 dkg cukor,

1 tojássárgája;


a piskótához:

2-2 ek. citromlé és -héj,

3 tojás,

12 dkg cukor,

4 dkg liszt,

4 dkg étkezési keményítő;


a töltelékhez:

50 dkg eper,

6 dl tejszín,

2 ek. neszkávé,

4 ek. cukor,

2 zacskó habfixáló,

3 ek. eperlekvár.


Elkészítés:

1. Az omlós tésztához a lisztet a cukorral, a feldarabolt vajjal, a tojássárgájával és 1 ek. vízzel összedolgozzuk. Letakarva, kb. 30 percre hűtőbe állítjuk.

2. A piskótához a tojások fehérjét 1 ek. hideg vízzel kemény habbá verjük, közben beleszórjuk a cukrot. Hozzáadjuk a citromlevet és a citromhéjjal elkevert sárgáját, majd rászitáljuk a keményítővel elvegyített lisztet. Egy kb. 26 cm-es tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük. Belesimítjuk a masszát, és előmelegített sütőben, 200 fokon 20 percig sütjük. Kiborítjuk, és a papírt lehúzzuk.

3. Az omlós tésztát a forma alján kinyújtjuk. Karimát pattintunk köré, villával megszurkáljuk, és ugyanazon a hőfokon, 10 perc alatt aranybarnára sütjük.

4. A kávéval és a cukorral habbá verünk 4 dl tejszínt, és belekeverjük a fixálót. A kihűlt piskótát keresztben félbevágjuk. Az omlós lapot megkenjük a megmelegített lekvárral. Ráhelyezzük az egyik piskótalapot, kirakjuk a feldarabolt eperrel, rásimítjuk a mokkakrém felét, és befedjük a másik lappal. Elosztjuk rajta a többi krémet, és 1 órára hűtőbe állítjuk.

5. A tejszínt is felverjük. A habbal bevonjuk a tortát, s rózsákat nyomunk a tetejére. Eperrel, tortadarával, neszkávéval díszítjük.

2009. máj. 25. 11:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
81%

Csokoládés epertorta

Hozzávalók egy 26 cm-es formához:

# 20 dkg vaj

# 15 dkg barnacukor

# 1 csomag vaníliás cukor

# 4 db tojás

# 1 csipet só

# 30 dkg rétesliszt

# 5 dkg keserű kakaó

# 1,5 kávéskanál sütőpor

# kb. 2,5 dl tej

# A töltelékhez:

# 3 evőkanál ribizlizselé (lekvár)

# 50 dkg eper

# 3 dl tejszín

# 1 csomag habfixáló por

# 1 kávéskanál vaníliás cukor

# 2 evőkanál porcukor

# A forma kikenéséhez:

# vaj


Elkészítés: A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd beledolgozzuk a tojást és a sót. A liszthez keverjük a kakaót és a sütőport, majd az egészet a tejjel együtt a vajhoz adjuk. A tésztát vajazott tortaformába öntjük, és HIDEG sütőbe, a legalsó rácsra tesszük, ebkapcsoljuk a sütőt, 180 fokra állítjuk, és kb. 1 órát sütjük.


A kihűlt tortalapot kettévágjuk, az alsó lapot megkenjük a lekvárral. Az epret megmossuk, 1/4-ét félretesszük a díszítéshez, a többit nagyobb darabokba szétnyomkodjuk. A tejszínt félig felverjük, majd hozzáadjuk a habfixálót és a cukrokat, majd kemény habbá verjük. Belekeverjük az epret, és az alsó lapra kenjük a krém felét, majd rárakjuk a tortalapot, és ráhalmozzuk a maradék krémet. A félretett epret felszeleteljük, és feldíszítjük vele a tortát. Kb. 2 órát hidegre tesszük, majd 12-16 szeletre vágjuk, tálaljuk.


Megjegyzés:

Az epret úgy pépesítsük, hogy egy tálban villával egy kicsit összenyomjuk. Nagyon nem kell, mert sok levet enged, és összeesik tőle a tejszín. Lazább lesz a tészta, ha a lisztes keveréket a tojásos vajra szitáljuk, és a felvert fehérjét óvatosan beleforgatjuk. (Én így szoktam...)

2009. máj. 25. 11:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
81%

Eper torta



Hozzávalók:

8 szelethez:

6 pohár feldarabolt eper

2x 3/4 teáskanál Stevia por

2 pohár liszt

2 teáskanál sütőpor

1/2 pohár vaj

1 tojás

1,5 dl tej

Tejszínhab


Elkészítés:

Egy közepes méretű tálba tegye bele az epret, és szórjon rá 3/4 teáskanál Stevia port. Forgassa meg az epret a Steviában, majd tegye félre.

Egy másik tálban keverje össze a 3/4 teáskanál Stevia port, a lisztet és a sütőport. Adja hozzá a vajat, a tojást és a tejet. Keverje a masszát, amíg ragacsossá válik, majd öntse bele egy tortaformába. Süsse a tésztát 230ºC-on, 15-20 percig (villa próba!).

Vegye ki a tortalapot a sütőből és hagyja kihűlni.

Miután kihűlt, vágja ketté, hogy 2 tortalapot kapjon.

Kanalazza az epret az alsó tortalapra, majd helyezze rá a tortalap másik felét, és a torta tetejét is szórja meg eperrel. Tejszínhabbal díszítse.

2009. máj. 25. 11:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
84%

Epertorta


Hozzávalók: 3 tojás kemény habja, 7 deka porcukor, 3 tojás sárgája és 7 deka liszt.


3 tojás kemény habjába, 7 deka porcukrot keverünk, a 3 tojás sárgáját s a 7 deka lisztet. Kivajazott és lisztezett tortaformában két egyenlő tortaforfát sütünk. Amig a két lap sül, addig készítünk egy hercegnő-krémet a következőképpen:


Hozzávalók: 3 tojás sárgája, 2 deci tej, 10 deka cukor, 3 lap mosott zselatin, 2 deci tejszín és 1 kg eper.


Hercegnő-krém: 3 tojás sárgáját, 2 deci tejjel, 10 deka cukorral és a 3 lap mosott zselatinnal sűrűre főzünk. Átszűrjük, azután vaníliáscukorral ízesítjük és kihűtjük. Ha a krém kihült, 2 deci tejszínt kemény habbá verünk és a teljesen hideg krémbe keverjük úgy, hogy egy sor krém, egy sor rumos cukorba mártott eper. Ha a krémet feltöltöttük, úgy a másik tortalapot rátesszük és jégszekrénybe állítjuk. Tálaláskor vaníliáscukorral ízesített tejszínhabbal díszítjük

2009. máj. 25. 11:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 A kérdező kommentje:
Jújj, nagyoszépen köszönöm nektek!!! Igazán örülök ennek a sok-sok finom receptnek :))
2009. máj. 25. 12:04
 8/10 anonim ***** válasza:
68%
epres tiramisu [link]
2009. máj. 25. 12:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
és miért lettünk lepontozva???
2009. máj. 25. 15:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:
Lepontozva? Csupa zöld felfelémutató ujjat küldtem nektek!!!
2009. máj. 25. 16:25

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!