Mit főzzek Neki?
Sziasztok!
A párom szülinapja lesz január végén, és szeretnék főzni Neki valami finomat.
Ő főzött karácsonykor, elég jól sikerült Neki, Én viszont elég tapasztalatlan vagyok a konyhában...
Szeretnék valami különlegességet csinálni, ami mutatós, bonyolultan hangzik,de mégis könnyű. :D :)
Valamilyen husi a hozzá illő körettel.
Köszi előre is a válaszokat! :)
Üdv.
Az én párom oda van ezért:
Leves: Hagymaleves
Főétel: Sajtos baconos tepsis csirkemell ( rízzsel, tepsis krumplival)
Desszert: Tiramisu (mascarpone alappal)
Ha gondolod leírom a receptjét!! Az én barátom mindig ezt kéri tőlem :-) És nem nehéz!! Hamar megvan mind a 3, akár egyszerre is csinálhatod!!
Hagymaleves:
Hozzávalók:
5-6 fej közepes vöröshagyma
1-2 fej fokhagyma
1,5 l húsleves (2 leveskockából)
2 dl tejszín
1 kanál liszt
tárkony
bors
petrezselyem
pirítós kenyér
reszelt sajt
Elkészítés:
A hagymát kockára vágjuk, a fokhagymát felaprítjuk, és kevés olajon, víz hozzáadásával puhára pároljuk. ( Lassú gázon üvegesre pároljuk kb. 20-30 perc) Ha kész, összeturmixoljuk, majd visszatöltjük a lábasba. Rászórjuk a lisztet, elkeverjük majd felöntjük a
húslevessel és a tejszínnel, ízesítjük a fűszerekkel, és egyet forralunk
rajta.
Megpirítjuk a kenyeret, rátesszük a forró levesre és megszórjuk reszelt sajttal.
Talán egy kicsit bonyolultnak tűnhet elsőre, de nem az! Egyszerűen, gyorsan el lehet készíteni, és isteni finom. Én mióta megismertem ezt a receptet, ez a kedvenc ételem.
Sajtos baconos tepsis csirkemell:
Hozzávalók:
2 db csirkemell filé (kb. 1 kg)
2 fej hagyma
1⁄2 evőkanál őrölt bors
valamilyen csirkefűszer (ízlésnek megfelelő)
2-3 gerezd fokhagyma
olaj
20 dkg füstölt sajt
1 csomag szeletelt bacon
A csirkemellet felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk befűszerezzük. Tepsibe egymás mellé betesszük, az olajat, és a zúzott fokhagymát összekeverjük és ráöntjük a húsra. A felszeletelt hagymakarikákat, és a szeletelt bacont rátesszük szintén a húsra. Megszórjuk a reszelt sajttal,és alufóliával letakarjuk és megsütjük, a végén a fóliát levéve rápirítjuk a sajtot. Sütése kb. 45 perc lassú lángon. (kb 25 percnél legyen a mutatója)
Tiramisu:
Tudsz venni mascarpone alapot 500 g-osat :) ha megevszed benne van a recept a tetjén de azért leírom.
Hozzávalók:
Tej
Kávé
babapiskóta kb. 2 csomag
2 tojás fehérje
4 evőkanálnyi cukor
2 vaniliás cukor
rumaroma
A tojás fehérjét kemény habbá vered, majd összeöntöd a mascarponéval amihez előzőleg 4 evőkanál cukrot és vaniliás cukrot hozzáadtál. Ezt alaposan, de óvatosan összekevered hogy a tojásfehérje ne essen össze.
Lefőzől 2x kávét, egy tálba öntöd hozzá adsz tejet valamint rumaromát összekevered és a babapiskótákat megáztatod benne (pár másodpercre tedd bele csak mert hamar átázik)
Végül Egy jénai tál aljába ezt az áztatott babapiskótát teszed alulra rá mascarpone krémet ezt megszórod kakaóval és ezt így ismétled amig el nem fogy a massza. A tetején masszának kell lennie és megszórod kakaóval szintén!! Ezután hűtőbe teszed és hidegbe hagyod összeállni kicsit!
:) Remélem ízleni fog nektek!! Jó étvágyat hozzá!! MAjd írj hogy ízlett neki és hogy bántál vele!! Kíváncsi vagyok :) Bármi kérdésed van írj nyugodtan!
nagyon jó menüsort kaptál, csak 2 embernek rengeteg.
esetleg főételként érdekelne a gombás töltelékkel, aszalt szilvával töltött csirkemell (vagy más sovány nagyszelet hús), szívesen leírom.garantáltan mutatós, ha ügyesen tálalod.
Ez is nagyon jól hangzik! :)
Ha nem nagy kérés, leírhatod :)
Szívesen leírom. nem nehéz Te is meg tudod csinálni.
kettőtöknek mondjuk hat szép tenyérnyi szelet kiklopfolt
hús, ami lehet csirke,-pulykamell, vagy akár sovány sertéscomb is.
ehhez a hat szelethez írom kb az arányokat.
2 zsömlét felkockázunk és tejjel kissé meglocsoljuk. morzsálós legyen.rá egy tojás, bors, só (delikát) vágott petrezselyem.
egy serpenyőben kevés zsirdékon egy közepes finomra vágott hagymát megdinsztelünk (sárgára ), ráteszünk 15-20 deka gombát és finoman megsózzuk. fedő alatt puhára pároljuk, majd visszasütjük zsírjára. beleöntjük a zsömlemasszát és addig kevergetjük, míg összeáll , formázhatóra.
szétterítve kicsit kihűtjük, hogy dolgozhasssunk vele.
ahány szelet húsunk van, most éppen 6, annyi felé osztjuk.
a húszeletet függőlegesen magunk elé tesszük és rásimítunk egy adag tölteléket. a magunkhoz eső felére teszünk 2-3 db magnélküli aszaltszilvát és szépen feltekerjük, mint a beiglit. a szilvák elvileg középre kerülnek. a roládokat betekerjük egy szelet baconba, és egy kisebb zsiradékkal kikent tepsibe/jénaiba tesszük.egy csöpp vizet öntünk alá (max fél deci) és szorosan lefóliázva kb
45 percig sütjük. utána fólia nélkül, megforgatva szép piros ropogósra sütjük.
deszkán pihentetjük kb 10 percig, majd ferdén félbevágva,hogy látszódjék a belseje, helyezzük tányérra.
nagyon finom pl kukoricás-piros kaliforniaiai paprikás rizzsel, amit szépen egy vizezett pohárral formásan mellé helyezel. de lehet rizibizi, vagy más zöldséges rizs is.krumplipüré is nagyon finom hozzá.
Karácsony előtt másnak is megírtam ezt a receptet, és volt olyan kedves az illető, hogy képet is küldött privátban. nagyon szép lett neki.
sajnos én képet nem tudok feltölteni:((
bármit választasz is, sok sikert és vidám szülinapot a Pároddal:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!