Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit süssek iszogatáshoz?

Mit süssek iszogatáshoz?

Figyelt kérdés
Nem vagyok nagy konyhatündér, de mikor a barátom haverjai átjönnek péntek esténként "bemelegítő iszogatásra" akkor szeretnék neki kedveskedni valami aprósággal. Valami sós dologra gondoltam ami szívja a piát. :) L/21
2012. jan. 9. 17:07
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Sajtos pogácsa? Az rendesen szívja, és szerintem mindenki szereti :) Ráadásul nem is nehéz.
2012. jan. 9. 17:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
67%

Túrós pogácsa a legjobb!

25dkg liszt, 20dkg rama, 25dkg túró, 5dkg reszelt sajt, 1 csapott evőkanál só.

Ezt mind jól össze gyúrod, kissé ragacsos lesz a tészta ahogy olvad a margarin, de ne nagyon tegyél hozzá több lisztet max 1-2 evőkanálnyit.A sajtot is gyúrd bele.Egy fél órára tedd hüttőbe hogy a margarin vissza dermedjen, aztán lehet nyújtani és szaggatni.A tetejét tojással megkened és szórhatsz rá sajtot, szezámmagot, hántolt szotyit amit akartsz.180 fokos sütőbe (előmelegítette) aranybarnára sütöd.

Jó étvágyat!

2012. jan. 9. 17:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
81%

Ismét második!

Húsos batyu


Hozzávalók:1cs leveles tészta, 30dkg füstölt főt tarja, 1fej hagyma, 1kk vegeta, 1tojás, 1kk asztali torma, tejföl.


A tarját a hagymával ledarálod, daráló hiján apróra vágod.Hozzá adod a tojást, vegetát, tormát és anyi tejfölt hogy össze álljon.

A leveles tésztát vékonyra nyújtod, kb 5-5 cm-es négyzetekre vágod, közepére halmozol a tarjás masszából és a sakait ráhajtogatod.Tetejét megkened tojással és 180 fokos előmelegített sütőben arany barnára sütöd.

2012. jan. 9. 17:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Sós-sajtos ropogós:

30 deka liszt, 25 deka margarin vagy 20 deka zsír, 10 deka reszelt sajt 6 evőkanál hideg víz, 1 evőkanál 10 %-os ecet. só kb egy teáskanál, de ez ízlés dolga.

az apróra vágottt margarinnal/zsírral összemorzsoljuk a lisztet, belegyúrjuk a többi hozzávalót és kb egy centi vastagra kinyújtjuk.

egy centis csíkokra vágjuk, majd azt is daraboljuk.

szórhatunk rá még sajtot vagy köménymagot. az ecettől szép magas és könnyű lesz.

2012. jan. 9. 17:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
21%
Ha többen vannak, akkor végy egy kiló lisztet és egy kocka Rámát. M
2012. jan. 9. 17:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
orzsold el a margarint a lisztben. Futtass fel egy élesztőt(friss) 3 deci tejben. A liszt, margarin keverékhez adj 2 kanál sót. Dagaszd meg az élesztős tejjel, ha kevés lenne tégy még hozzá langyos tejet, jól dolgozd össze. Takard le, hagyd félórát kelni. Aztán formálj belőle 5 cipót. A cipókat nyújtogasd ki kerekre,kend le olajjal aztán küllőszerűen vágd 4-be, a kapott cikkeket ismét négybe. Sodord fel a szélétől kiindulva kifliszerűen és kend le tojással. 5x8=40 kiflid lesz, amit azzal szórsz meg, amivel akarsz(szerintem köménymaggal a legjobb)Nem akkora macera, mint ahogy kinéz. Egyszerűbb megcsinálni, mint leírni. (Ennél olcsóbb, kiadósabb sós sütivel még nem találkoztam:))
2012. jan. 9. 17:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

a receptek általában egy adag sütire szólnak, mindenkinek magának kell eldönteni, hogy mennyit készít. nyilván , ha nagyobb a társaság, akkor érdemes duplázni a mennyiségeket.

amit most írok azt is érdemes dupla adagban sütni, mert nagyon kapós.

szezámmagos spirál:

30 deka liszt, 15 deka apróra vágott margarin, fél evőkanál cukor, egy csipet só, egy db 10 dekás natúr krémsajt (pl medve,camping)2 ek. tejföl, 1 tojás sárgája.

a margarint a liszttel elmorzsoljuk, majd a többi cuccal összegyúrjuk.

deszkán egy 30x30 centis négyzetet nyújtunk. a megmaradt tojfehérjét villával enyhén felverjük, és a tésztát vékonyan lekenjük. ekkor megszórjok durvább sóval, rászórunk 10 deka szezámmagot, és óvatosan belenyomkodjuk a tésztába. utána 2 centis csíkokra vágjuk.

a hosszú csíkokat megfogjuk a két végénél és spirál alakban megtekerjük. sőtőpapíros tepsire helyezzük és mégegyszer lekenjük tojásfehérjével.

előmelegített, majd 250 fokra állított sütőben kb 15-20 perc alatt kész.

ezt lehet variálni, hogy vékonyabb csíkokra vágjuk, és középen is elvágjuk.

mindenesetre a hosszú spiráloknak nagy sikere szokott lenni...:)

szóval érdemes két adagot bevállani.

2012. jan. 9. 18:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
77%

Kedves Kérdező!

Nagyon sok jó ötletet kaptál, mind finom, és egész biztos, hogy lehet is rájuk inni tisztességgel.


Nekem az egésszel csak az a gondom, hogy tapasztalatom szerint "így szokott kezdődni". Először csak péntek este melegítünk be (gondolom szombati) szombati iszogatásra, aztán már elkezdik a bemelegítést csütörtökön, és így tovább.

Ők maguk nem fogják észrevenni, csak te, hogy egy idő után a hét minden napján a bemelegítés folyik, és te magad kedveskedhetsz nekik nap mint nap. Tényleg ezt akarod?

2012. jan. 9. 18:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Én is pont ilyesmin gondolkoztam szombatra, nemrég ettem az egyik barátnőmnél virslivel töltött kis kiflicskéket, szerintem én olyat csinálok ( [link] de eddig mindegyik ötletet szeretném kipróbálni:D

Előttem válaszoló: szerintem a kérdező a bemelegítés alatt arra gondolt, hogy mielőtt bemennek este a városba bulizni.

2012. jan. 9. 23:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:

én ezt ajánlom, nagyon finom, és irto könnyü és olcso is:


[link]


ha nincs faced, akkor itt van (csak fb-n vannak képek is hozzá):


[link]

2012. jan. 10. 17:29
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!