Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Érdemes öntöttvas edényben...

Érdemes öntöttvas edényben sütni főzni?

Figyelt kérdés

Ikeában láttam öntöttvas edényeket, amik meg is tetszettek, és az áruk sem olyan borzasztó. Elektromos sütőnk, és gáztűzhelyünk van. Lehet/érdemes ebben készíteni az ételt?

Azért kérdem, mert éppen lábos/tepsi/fazék beszerzés előtt állunk az új lakásba.

2012. jan. 8. 11:24
 1/6 anonim ***** válasza:

egy bemutatón én is elcsábultam egyre. olyan nehéz volt, hogy majd leszakadt a kezem, szó szerint csak két kézzel tudtam odébbrakni. öntöttvas serpenyő volt, de félretettem, egy könnyű teflonserpenyő (persze, abból is van többféle)kedvéért, ami nagyon "megkönnyítette" az életemet:)

Szakácsok biztosan tudnak olyan étkeket, ami vasserepenyőben sokkal finomabb, de az én csuklómnak,

a kényelem ma már nagyon fontos...:))

2012. jan. 8. 11:49
 2/6 anonim ***** válasza:
Érdemes,mert nehezebben sul le bennuk az étel,viszont a sulyuk nagyobb,ezert vegyél vékony falú edényeket is.
2012. jan. 8. 11:49
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Drága anyám kidobálta a nagyanyámtól maradt öntöttvas edényeket -mert qrva nehéz volt- , egész életében bánta. Semmiben nem olyan jó az étel /pl. töltött-káposzta, rántotthús/ , mint azokban volt.
2012. jan. 8. 12:31
 4/6 anonim ***** válasza:
Eleve egyenletesebben vezeti a hőt mint a lemez lábas.
2012. jan. 8. 13:13
 5/6 anonim ***** válasza:

Így van!

A töltött káposztát, az igazán finom pörkölteket lehet bennük főzni. A sültek szaftosabbak lesznek benne, nem száradnak ki olyan könnyen. (Már aki szereti a szaftos sült húst)

2012. jan. 8. 17:29
 6/6 anonim ***** válasza:

egy régi emlék, aminek ma is viselem a nyomát. csak azért írom le, hogy jó kedvetek legyen...:) fiatalasszony voltam, és kaptam ajándékba egy négydarabos öntöttvas, zománcozott lábasgarnitúrát. 80-as évek, panel, minikonyha stb. szóval a garnitúra az előszobai beépített szekrényben fért el, persze a legfelső polcon.

már akkor is korán főztem, a család még aludt, én pipiskedve megpróbáltam a legalsó lábast levarázsolni, mire az egész leborult, mint a négy a fejemre esett, és szanatész gurultak óriási csörömpöléssel.

szét nem ment a fejem, de akkora horpadás lett a homlokcsontom baloldalán, hogy mai napig meglátszik.a zománc a lábasokról lepattogott, de ez lett volna a legkisebb baj... békés vasárnapi főzés helyett a sürgősségi röntgenen kötöttem ki.

már csak nevetek rajta, de most is önkéntelenül megtapogattam a helyét.még megvannak, de nem használom.. rozsdamentes duplaaljúra cseréltem az edényeimet, amiket nagyon szeretek, és persze 1-2 jó minőségű teflon a készletem.

üdv mindenkinek:)

2012. jan. 8. 17:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!