S. O. S. Fehér kukacok voltak az ételben, amiből ettünk, nagy baj van?
14-es, 18-as vagyok!
99,9%, hogy csíra. Pont így néz ki a lencse csírája!
Szoktam csíráztatni is...
Ne aggódj!
Szia! hogy jó legyen a regggeled is, újból megerősítem én is a tegnapi válaszomat a képek alapján, hogy csíra.
én írtam tegnak, hogy a lencsének , babnak vannak kukijai...:))sőt a borsónak is, de azt zölden esszük ,zsengén még a csírázás előtt. a száraz hüvelyesnél pedig a vízben áztatáskor megindulhat a csírázási folyamat.
mások egy vagyont fizetnek a hajtatott csírákért, mert annyi értékes elsődleges anyag van benne.
szóval nyugalom, nem nyüveket ettetek:)
nem akarom részleztezni, hogy néz ki egy rágószerves fejű kukac, de jusson eszedbe a cseresznyében lévő, hogy az egészen másképp néz ki.
üdv és jó egészséget az egész családnak.
Az idióta "azonnal doktor" kommentelők mégis mire számítanának a dokinál? :))
Nincs tünet és az étel vélhetően meg volt főzve. kb. "drága hölgyem felejtse el, ne idegesítse magát, a gyereket pláne ne és ha esetleg éreznének hasfájást, hányingert, lázat, görcsöt, stb. -amit 99% kizárok- jöjjenek vissza. Csókolom, Buék" :)
Lehet, hogy a lencse volt kukacos (vagy zsizsik vagy moly). Amikor menzán ettünk, gyakran előfordult, hogy a bablevesben, babfőzelékben voltak főtt kukacok. Persze, nem lehet azt átválogatni egyesével, de otthon azért látszik, hogy egészséges-e a bab vagy lencse, vagy ki van lyuggatva a kukacok által.
Nem hinném, hogy bajotok lenne tőle, hisz mi is túléltük a menzai kukacos főzelékeket, csak rossz belegondolni.
Ááááá, most láttam a képeket, szerintem is csíra! Nyugi! Ha kukac lenne, akkor sem lenne amúgy semmi baj.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!