Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kinek van tejmentes főétel...

Kinek van tejmentes főétel receptje ami nem húsból van?

Figyelt kérdés
Vesekő miatt a párom nem ehet kálciumos ételeket. Teljesen ki akarja iktetni a tejet az étrendjéből. Mivel húst nem ehetünk állandóan a tésztás ételek még szóba jöhetnének, de azokat többségében tejföllel eszi. Mostmár arra sem hajlandó. kínba vagyok nem tudom mit főzek. Nem vagyok nagy szakás az egyszerű ételeket szeretem. Pech én tejmániás vagyok. Ő mé sajtot sem akar enni :(
2009. máj. 21. 11:40
 1/8 anonim válasza:

Paradicsomos padlizsán. Egyszerű és finom

[link]

De ezen az oldalon még sok ilyen ételt találhatsz.

Vagy csinálj spenótos gnocchit, vagy spenótos lasagnát, vagy spenótos pennét, az is nagyon finom (már annak, aki szereti a spenótot :-))

Vagy ott van a falafel (csicseriborsó-golyók), az is nagyon finom, és egyszerű megcsinálni.

Esetleg zöldségpörkölteket (ha szeretitek a pörköltöt amúgy is).

Töltött krumpli: kivájod a krumplit, megtöltöd valami zöldséggel, zöldségkrémmel, vagy gombával, esetleg gombakrémmel és ropogósra sütöd :-)

Vagy keresgethetsz innen is:

[link]

2009. máj. 21. 12:03
 2/8 anonim válasza:

Első vagyok újra, eszembe jutott, hogy mi a sláger nálunk:

Vöröslencsekrémmel töltött sült cukkini. Nagyon finom. A vöröslencse jobb, mint a barna, finomabb is, gyorsabban (10 perc alatt) megfő, és nagyobb a tápértéke. Bár drágább is, és nehezebb hozzájutni (én a piacon veszem). Na mindegy, ha nem tudsz vöröslencsét venni, jó barnával is.

Megfőzöd a lencsét (a vöröset csak 10 percig kell, a barnát kb. 30-ig) kevés sós vízben, amibe raksz babérlevelet. Aztán leszűröd, összekevered tárkonnyal, egy kis citromlével és apróra vágott lilahagymával, meg egy kis olívaolajjal. (A tárkony + citromlé nagyon jó ízt ad neki.) A cukkiniket megmosod, kettévágod, végüket kicsit levágod (meghámozni nem kell, mert szétesik), és kivájod a belsejüket, hogy tölthetők legyenek. Megtöltöd a vöröslencsekrémmel. Mi sajtot szoktunk tenni a tetejére, de ha ezt nem akarsz, elég ha meglocsolod a tetejét egy kis vajjal, vagy olívaolajjal, így nem szárad ki. Előmelegített sütőben megsütöd, 15-20 perc alatt kész van, és tényleg nagyon jó.

2009. máj. 21. 12:11
 3/8 anonim ***** válasza:

paprikás krumpli, lecsó

összes főzelék mehet tejföl nélkül, tojással, vag ybarna péksütivel.

Rántott zöldségek.

Gombapörkölt.

Vega kaják nagyon finomak.

Leves + kelttészta

Írjatok étlepot előre, töltse ki ő!

2009. máj. 21. 12:13
 4/8 anonim ***** válasza:
Ha szereted, a máj olcsó, meg a többi belsőség, azt is főzhetsz.
2009. máj. 21. 12:14
 5/8 anonim válasza:

Még mindig én (az első válaszoló):

A kesudió-tejfölt ismered? Egy olyan anyuka honlapján olvastam, akinek a gyereke nem ehet semmi állati eredetűt, mert valami betegsége van, ő fejlesztette ki ezt a receptet. Állítólag mind kinézetre, mind ízre nagyon hasonlít az igazi tejfölre, bár én még nem próbáltam.

Szóval a recept:

Kesudió tejföl: 1 csésze kesudió,

2 csésze víz,

3-4 evőkanál liszt

A kesudiót le kell turmixolni, és összefőzni a vízzel + a liszttel (tulajdonképpen be kell habarni). Azt nem tudom, hogy fűszerezni hogy kell, de ha megkóstolod, úgyis érzed.

Kesudiót egyébként minden nagyobb élelmiszerboltban lehet venni, ott van a szotyi és a pörkölt mogyoró mellett, 10 deka olyan 200-300 Ft belőle - nagyon finom nyersen is ropogtatnivalónak, csak itt Magyarországon nem nagyon ismerik az emberek.

2009. máj. 21. 12:18
 6/8 anonim válasza:

Vagy a másik kedvenc: ratatouille (francia egytálétel)

[link]

2009. máj. 21. 12:23
 7/8 anonim ***** válasza:

A párom sem akar tejet, tefölt enni, én egyszerűen kihagyom a tejfölt pl. a levesekből, és mi a lánnyal az asztalon tesszük bele. Ő meg eszi anélkül.

A rakott krumplit besamellel csinálom, és nagyon kevés tejföllel.Aki kér még rá, tehet, de finomabb is így. Mindenféle rakott zöldségre jó.

A salátákra puszta majonéz, otthon készül.

Palacsintát eszik, de olvaastam, hogy azt is van aki vízzel csinálja csak.

2009. máj. 21. 12:46
 8/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Ne ijedj meg a tejmentességtől. Lányom tejallergiája miatt kerestem egy bio boltot, ahol találtam olyan termékekekt, amikkel ki tudtam váltani atejtermékekekt. pl:.: zabtej, zabtejszín, rízytej, szójatej..próbáljátok ki, és amelyik bejön, használd tej/tejszín helyett. Vigyázat, nézd meg, hogy nem dúsított-e kálciummal, mert szoktak olyat is árulni.

Üdv!

2009. máj. 21. 14:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!