Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Gombócot szeretnék csinálni....

Gombócot szeretnék csinálni. Olyat, amibe nem kell túró és krumpli. Írnátok ilyet?

Figyelt kérdés
A közepébe kakaós cukrot tennék, vagyis csokis gombóc lenne belőle.
2009. máj. 20. 10:00
 1/5 anonim ***** válasza:

Zsemlegombóc I.

Hozzávalók (8 gombóc – 4 személyre):

# 2 zsemle,

# 4 evőkanál liszt,

# 2 tojás,

# 3 evőkanál olaj,

# fél kis vöröshagyma,

# 1 kávéskanál só,

# 1 mokkáskanál bors,

# fél csomó petrezselyemzöldje


Elkészítése: A zsemléket két centi széles szeletekre vágjuk, majd a szeleteket kockákra aprítjuk. Tepsiben elterítjük, és gyenge tűzön tíz percig pirítjuk. Az olajon az apróra vágott hagymát és petrezselymet három percig pirítjuk, s akkor hozzáadjuk a szemlekockákat. A két tojást, a lisztet összedolgozzuk a zsemlekockákkal. Vizes kézzel gombócokat formálunk, s azokat bő sós vízben megfőzzük, vagy tepsibe téve, forró vízzel leöntve sütőben tíz percig főzzük.

2009. máj. 20. 15:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

Bácskai mákos gombóc

Bácskai mákos gombóc recept, receptek


* desszert


Hozzávalók:


2.5 dl

víz


60 dkg liszt


1 tojássárgája


2 ek. zsír vagy 10 dkg vaj


20 dkg mák


porcukor



Elkészítés:


A vizet egy csipetnyi sóval felforraljuk, és ha lobog, állandóan

kevergetve, belecsurgatjuk a lisztet. Csak felületesen keverjük össze és

lisztezett deszkára borítva hűlni hagyjuk. Ha már langyos, a tojássárgáját

beledolgozzuk, és úgy gyúrjuk össze, akár a krumplis tésztát. Lisztes kézzel

nagyon apró gombócokat formálunk, lobogva forró, sós vízben kifőzzük,

olvasztott zsiradékban megforgatjuk, tálaláskor porcukorral kevert, darált

mákkal hintjük meg. Csak frissen jó!

2009. máj. 20. 15:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

Krémes gombóc

friss cérnametélt(25 dkg liszt, 2tojás csipet só) a krémhez 3 tojás, 5 kanál cukor 1 vaníliás c. 3 kanál liszt 3dl tej csip só, olaj.

Egy kupac szétterített tésztára egy kiskanál gőz fölött sűrűre főzött krémet rakunk.Tésztával meghintjük, összegömbörgetjük, a kis borzas gömböt forró olajban gyorsan kisütjük.Ügyesen gyorsan kell dolgozni a láng is nagy legyen, s kívül ropogós belüll krémes lesz.

Meg lehet próbálni kifőtt megszikkasztott cérnametélttel + pudinggal is.

2009. máj. 20. 15:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

Hozzávalók 2 személyre:

# 5 dl tej

# 1 csomag előfőzött zacskós rizs

# cukor

# vaníliás cukor

# darált dió

# olaj a sütéshez

# sok szép szemű eper


Elkészítés: Fél liter tejet lassú tűzön felforralok 2-3 csapott evőkanál cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral, beleteszek 1 csomag előfőzött zacskós rizst, és puhára főzöm, majd kihűtöm. Akkor lesz majd formázható a massza. Ebből kb. 10-12 gombócot lehet készíteni. Mikor kihűlt a tejberizs, kanálnyi adagokat veszek belőle, majd A gombócokat hűtőbe teszem egy kicsit, hogy keményedjen. Forró, bő olajban kisütjük a gombócokat, Megszórjuk kakaóval.

Mi van, nincs otthon semmi?

Inkább süss kakaós csigát, vagy főzz kakaós tésztát!

Palacsintát?

2009. máj. 20. 15:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi az ötleteket. Volt egy régi receptem, de már annyira elmosódott, hogy az alapján nem tudom elkészíteni. Talán a mákos hasonlít hozzá legjobban.
2009. máj. 21. 11:51

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!