Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tudnátok ötleteket adni?

Tudnátok ötleteket adni?

Figyelt kérdés
Süti recept kéne, olyan amit már elkészítettetek és mindenkinek ízlett. Olyan"család kedvence" sütikre/édességekre gondolok.
2011. dec. 22. 07:50
 1/5 anonim ***** válasza:
Kislányom nagy kedvence ez: [link] egyszerű és nagyszerű:)
2011. dec. 22. 09:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

a család kedvence a diós-habos kocka, a parfé-szelet, gyümölcstorta, diós pite, almás pite, és a muffinok kívánság szerinti ízesítésekkel:))

bármelyik érdekel szívesen leírom a receptet.

2011. dec. 22. 10:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:

1. nagyon szépen köszönöm :)

2.Köszi :) esetleg a parfé szeletet meg tudnád mondani? Előre is köszönöm!

2011. dec. 22. 15:52
 4/5 anonim ***** válasza:

igen, most sütöm éppen:) de ott kell lennem, egy kicsit később leírom szívesen.

üdv.

2011. dec. 22. 16:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

nnnna, itt vagyok:)

írom a parfé szelet receptjét:

tészta. 17 deka cukor, 17 deka liszt, 1 sütőpor, 4 tojás sárgája, 3-4 ek. méz, 10 deka durvára vágott dió (nem darált).

a tojások sárgáját a cukorral, mézzel jól kikeverjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, diót és közben keményre vert

tojáshabot óvatosan.

sütőpapíros kb 38x25-ös tepsibe öntjük, (előmelegített sütőben kb

20 percig sütjük. figyelni, mert a méztől hamar kaphat. tűpróbáig sütjük. a tésztát teljesen kihűtjük.

krém: fél liter tejben megfőzünk 5 púp. ek. búzadarát. ha megfőtt (nem baj, ha kemény) szintén teljesen kihűtjük.

egy rámát kikeverünk 25 deka cukorral, 2 vaniliáscukorral, és a kihűlt darával géppel jól kikeverjük.

szép fehér stabil krém lesz, amit a kihűlt tésztára kenünk

egyenletesen. a tetejét vizes kanál hátuljával elsimítjuk, vagy pont ellenkezőleg, villával hullámosra

mintázzuk. a sima akkor jó, ha csokimázat teszünk rá, ezt

mindenki a jól beváltat csinálja, mert mindenki másra esküszik...:)

én két ek. cukrot, két ek. kakaót, 2 ek. lobogó forró vízzel elkeverek, majd egy pillanatra összefőzöm.2 deka vajat teszek bele, vagy 2 ek. olajat és ezzel a folyékony csokival kanállal össze-vissza csorgatom a fehér krémet, amitől nagyon szép lesz. (jobban mutat, mint a csokimáz)

tényleg a család kedvence, ünnep nem múlhat el a parfé nélkül.

remélem Nektek is ízleni fog, ha mégis emelett döntesz.

üdv és boldog Karácsonyt:)

2011. dec. 22. 18:26
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!