Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan lehet megcsinálni hogy...

Hogyan lehet megcsinálni hogy a sült húsok jó zaftosak legyenek?

Figyelt kérdés
2009. máj. 19. 11:46
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy szoktam, hogy egy kis olajat, vagy zsírt rakok a tepsi aljába, bele a besózott húsokat és lefedem alufóliával. Amikor a úsok megpuhultak, leveszem az alufóliát és rövid idő alatt mindkét oldalukat megpirítom. Így nem száradnak ki.
2009. máj. 19. 11:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Először sózd be a hússzeleteket, vagy az egyben húst és forró zsírban piritsd át minden oldalát, szépen forgatva közben. Ha kissé kihűlt, fűszerezd kedved szerint. Majd öntsd fel kevés vízzel és jöhet a párolás. Közben figyeld, nehogy száraz legyen, tehát mindig legyen rajta pároló víz.Azért ne fűszerezd a sózáskor, mert ráéghet. A párolás alatt pedig már legyen befűszerezve. Ha egészen megpuhult, szép színes szaftot kapsz, esetleg még egy picit sütheted, bár én ilyenkor már nem szoktam. Jó étvágyat!
2009. máj. 19. 11:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a jó tanácsokat:D
2009. máj. 19. 12:00
 4/7 anonim ***** válasza:
86%
Kiegészítés: A párolást mindig letakarva /fedő, vagy fólia/ végezd, de előtte, ahogy leírtam, meg kell pirítani a húst és nem azonnal párolni. Így lesz nagyon finom szaftja!
2009. máj. 19. 12:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
89%

Szia!


Én így csináltam vasárnap:

Lecsós szelethez a tarját kiklopfoltam,sóztam,borsoztam.Hevítettem serpenyőbe sertészsírt,majd a szeleteket lisztbe mártottam és kisütöttem mindkét oldalát kb 5-6 percig,nem szabad hagyni,hogy megpiruljon,mert az értékes húsnedvek kisülnek belőle és rágós,száraz húst kapsz végeredménynek.Tehát 5-6 perc alatt megsülnek szépen,friss,omlós,szaftos marad.Ugyanígy járok el ,ha más húsrészről van szó,pl:karaj,szárnyasok,mell.

2009. máj. 19. 12:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
Az se mindegy, hogy milyen húst használsz: a karaj, sertéscomb, csirkemell eleve szárazabb, a lapocka, tarja, dagadó szaftosabb.
2009. máj. 19. 15:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
Az a legjobb, ha előtte való nap már bepácolod! Én ilyenkor általában római tálban sütöm! Ez a legjobb.
2009. máj. 19. 15:44
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!