Hogyan lyukasszam át a mézeskalácsot?
a szívószál szerintem nagy lyukat csinál és pl egy kis angyalka fején nem mutatna jól, nem?
állítólag, ha tűvel lyukasztom, a sütés közben összemegy :$
Nos?
Más: csináltatok már mézeskalácsból gyertyatartót? :))
nem megy össze sütés közben?
Próbáltam fogpiszkálóval, de nem látszik..
Én vagyok a mézeskalács adventi koszorús :)
Itt van, a dekoráció nem lett olyan szép, még gyakorolnom kell. :) Külön szaggattam ki a formákat, egymás mellé tettem őket (egy pici rést hagytam közöttük, de ez attól függ, mennyire nő meg a tészta. én kb 0,5-1 centit hagytam közéjük). A mécsesnek a lyukat sütés után vágtam ki közvetlenül egy pogácsaszaggatóval, pont jó volt a mérete :) A mécses fém tartójával nagyon nehéz, össze-vissza hajlik, akkor már inkább valami megfelelő méretű pohárral, vagy körbe is vághatod késsel. A lényeg hogy addig, amíg puha. A tetejébe is tudsz lyukat csinálni utána egy hústűvel pl vagy fogpiszkálóval, ha már megsült tuti nem megy össze. Jó sütögetést. :)
Itt sokkal szebbek vannak, mint az enyém és egy jó recept is van hozzájuk, én is ezt sütöttem, finom és könnyű megcsinálni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!