Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan lyukasszam át a mézeska...

Hogyan lyukasszam át a mézeskalácsot?

Figyelt kérdés

a szívószál szerintem nagy lyukat csinál és pl egy kis angyalka fején nem mutatna jól, nem?

állítólag, ha tűvel lyukasztom, a sütés közben összemegy :$

Nos?

Más: csináltatok már mézeskalácsból gyertyatartót? :))

2011. dec. 20. 21:24
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Én adventi koszorút csináltam, teljesen jól funkcionált, mécsest raktam bele.
2011. dec. 21. 02:37
 12/17 A kérdező kommentje:
utolsó! Hogy csináltad? :) Fotó?
2011. dec. 21. 07:40
 13/17 anonim ***** válasza:
Én egy gyufaszállal szoktam átlyukasztani még sütés előtt.
2011. dec. 21. 19:11
 14/17 A kérdező kommentje:

nem megy össze sütés közben?

Próbáltam fogpiszkálóval, de nem látszik..

2011. dec. 21. 19:13
 15/17 anonim ***** válasza:
Nekem még mindig maradt lyuk, ha gyufával csináltam.
2011. dec. 21. 19:28
 16/17 anonim ***** válasza:

Én vagyok a mézeskalács adventi koszorús :)

[link]

Itt van, a dekoráció nem lett olyan szép, még gyakorolnom kell. :) Külön szaggattam ki a formákat, egymás mellé tettem őket (egy pici rést hagytam közöttük, de ez attól függ, mennyire nő meg a tészta. én kb 0,5-1 centit hagytam közéjük). A mécsesnek a lyukat sütés után vágtam ki közvetlenül egy pogácsaszaggatóval, pont jó volt a mérete :) A mécses fém tartójával nagyon nehéz, össze-vissza hajlik, akkor már inkább valami megfelelő méretű pohárral, vagy körbe is vághatod késsel. A lényeg hogy addig, amíg puha. A tetejébe is tudsz lyukat csinálni utána egy hústűvel pl vagy fogpiszkálóval, ha már megsült tuti nem megy össze. Jó sütögetést. :)

2011. dec. 21. 23:34
 17/17 anonim ***** válasza:

[link]

Itt sokkal szebbek vannak, mint az enyém és egy jó recept is van hozzájuk, én is ezt sütöttem, finom és könnyű megcsinálni. :)

2011. dec. 21. 23:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!