Sos! Most sütöm a mézeskalácsot, a recept 4 g szódaikarbónát ír. Az kb. hány mokkáskanál?
meg ne süsd nélküle! mert csak kopogtatófának lesz jó !!!!!
több évtizedes receptem megosztom:
Mézeskalács
Hozzávalók :
1 kg finom liszt
1/2 kocka Ráma (12 dkg margarin)
4 egész tojás
25 dkg méz (25-40 dkg ha több, finomabb)
25 dkg porcukor
1/2 csomag őrölt fahéj
1/2 csomag szegfűszeg megőrölve
(vagy helyettük Kotányi mézessüti fűszer a csomagoláson feltüntetett arányban)
1/2 csomag szódabikarbóna
só
A mézet, margarint felolvasztjuk, többi hozzávalóval összegyúrjuk, (hűtőben tarthatjuk 1-2 napig). Vékonyra nyújtva formára szaggatjuk. Sütjük, a tészta dagad. Egyenes lapon hűt-jük ki.
+Máz : 1 tojás fehérjét habbá verünk, 18-23 dkg porcukrot szitálunk hozzá, és 2 mokkás-kanál citromlevet/ecetet adunk hozzá.
(Minél cukrosabb, annál keményebb, az ecettől hamarabb szárad. Ha lassan dí-szítünk, tojásonként is elkészíthetjük a habot.) Nylon zacskó segítségével díszít-jük, 1/2 napig száradni hagyjuk.
Nylon zacskóban tárolandó !
idén 4 kg lisztből sütöttük
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!