Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sos! Most sütöm a mézeskalácso...

Sos! Most sütöm a mézeskalácsot, a recept 4 g szódaikarbónát ír. Az kb. hány mokkáskanál?

Figyelt kérdés
2011. dec. 17. 19:45
 1/5 anonim ***** válasza:
kb 2-3
2011. dec. 17. 19:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
lapos vagy púpossal rakjak?
2011. dec. 17. 19:52
 3/5 anonim ***** válasza:
Lemértem, a lapos mokkáskanálnyi 3 g volt, a púpos 6 g, tehát a laposnál picivel több.
2011. dec. 18. 08:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
Én a helyedben nem használnék szódabikarbónát, eddig mindig megjártam vele, keserű lett a sütim :S
2011. dec. 18. 10:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

meg ne süsd nélküle! mert csak kopogtatófának lesz jó !!!!!


több évtizedes receptem megosztom:



Mézeskalács


Hozzávalók :

1 kg finom liszt

1/2 kocka Ráma (12 dkg margarin)

4 egész tojás

25 dkg méz (25-40 dkg ha több, finomabb)

25 dkg porcukor

1/2 csomag őrölt fahéj

1/2 csomag szegfűszeg megőrölve

(vagy helyettük Kotányi mézessüti fűszer a csomagoláson feltüntetett arányban)

1/2 csomag szódabikarbóna



A mézet, margarint felolvasztjuk, többi hozzávalóval összegyúrjuk, (hűtőben tarthatjuk 1-2 napig). Vékonyra nyújtva formára szaggatjuk. Sütjük, a tészta dagad. Egyenes lapon hűt-jük ki.



+Máz : 1 tojás fehérjét habbá verünk, 18-23 dkg porcukrot szitálunk hozzá, és 2 mokkás-kanál citromlevet/ecetet adunk hozzá.

(Minél cukrosabb, annál keményebb, az ecettől hamarabb szárad. Ha lassan dí-szítünk, tojásonként is elkészíthetjük a habot.) Nylon zacskó segítségével díszít-jük, 1/2 napig száradni hagyjuk.

Nylon zacskóban tárolandó !


idén 4 kg lisztből sütöttük

2011. dec. 20. 22:49
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!