Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen édes sütit lehet...

Milyen édes sütit lehet csinálni ezekből?

Figyelt kérdés

Liszt,víz,instant élesztő,kakaópor,só,cukor,olaj,lekvár.

Ez van itthon csak és nem találok olyan süti receptet amibe valami ne kéne,ami nincs itthon!

Tényleg nincs más.

Ha tud valaki ezekből süti receptet,kérlek ÍRJ!!!!!

2011. dec. 19. 15:35
 1/8 anonim ***** válasza:
csinálj fánkot ,vagy kakós kalácsot,
2011. dec. 19. 15:41
 2/8 anonim ***** válasza:
Kakaós csigát,
2011. dec. 19. 15:42
 3/8 A kérdező kommentje:

A kakaós csigába kell tej!

Nem?

2011. dec. 19. 15:44
 4/8 A kérdező kommentje:
Receptet létszi,kezdő vagyok!Köszi
2011. dec. 19. 15:44
 5/8 anonim ***** válasza:

Én is szoktam kakaós csigát sütni tej helyett vízzel.

50 dkg liszt

1 dl olaj

1 csomag instant élesztő

kb. 2,5-3 dl langyos víz

4 evőkanál cukor

csipet só

A lisztet elkevered az élesztővel, cukorral, sóval, olajjal, és annyi vízzel, hogy puha (de ne túl lágy) tésztát kapj. Fél órát pihenteted meleg helyen, majd fél cm vékony téglalappá nyújtod, megkened vékonyan olajjal és bőven megszórod cukros kakaóporral. Ujjnyi vastag szeletekre vágod, kiolajozott vagy sütőpapírral bélelt tepsire teszed, negyed órát pihenteted (ezalatt előmelegíted a sütőt 180 fokra), majd kb. 15 perc alatt megsütöd. A sütési idő sütőtől is függ, de 15, max. 20 perc elég kell legyen. A lényeg, hogy ne süsd nagyon sokáig, nehogy kiszáradjon, negyed óra után ellenőrizd, megsült-e.

2011. dec. 19. 16:06
 6/8 anonim ***** válasza:

Előző vagyok. Palacsintát is süthetsz, tojás nélkül is szuper lesz.

25 dkg lisztet, 1 evőkanál cukrot, 1 kávéskanál instant élesztőt (ettől lazább lesz a tészta) elkeversz, és annyi vizet (sima csapvíz, kb. fél liter kell) adagolsz hozzá, hogy palacsinta sűrűségű tésztát kapj (ne legyen túl híg, picit sűrűbbnek kell lennie a hagyományos tojásos palacsintatésztánál). Végül keverj bele 2 evőkanál olajat is. Fél órát pihentesd, utána süsd ki. Ne süss túl vékony palacsintákat, mert könnyebben szakad. Az elsőnél vékonyan olajozd ki a serpenyőt, a többinél már nem kell. Cukrozott kakaóval, lekvárral töltheted.

2011. dec. 19. 16:17
 7/8 A kérdező kommentje:
Most lett kész a kakaós csiga!Nagyon finom lett!Köszönöm a receptet!!
2011. dec. 19. 18:06
 8/8 anonim ***** válasza:
Szívesen! Örülök, hogy ízlik. :)
2011. dec. 19. 18:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!