Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy készited a gyümölcstortát...

Hogy készited a gyümölcstortát? Kész alapból és ribizliböl csinálnám!

Figyelt kérdés
2011. dec. 16. 19:19
 1/5 anonim ***** válasza:

Főzzél 3 deci tejből sűrű pudingot, azt tedd a tortaalap közepébe,szórd rá a lecsöpögtetett ribizlit, és tegyél rá tortazselét, a zacskón lévő előírás szerint.

de, ha tortaformád, van egy nagyon jó tortaalap receptem.

2011. dec. 16. 19:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
sziasztok, engem érdekelne a recepted, mert ugyan az enyém is finom, de hol beleragad a formába, hol nem... :) köszi
2011. dec. 16. 22:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

Írom az olajos piskóta gyümölcstortához receptjét.

14 deka liszt, 14 deka cukor, 2 tojás, egy púp.teáskanál sütőpor, fel deci olaj, fél deci melegevíz.

a cukrot a tojások sárgájával habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat, a melegvizet, és a sütőporos lisztet. a tojásfehérjét kemény habbá berjük, és a masszával lazán összeforgatjuk.

a gyümölcstortaformát alaposan kikenjük zsiradékkal, minden borda ki legyen kenve és a lapja is egyenletesen. beszórjuk liszttel, a csap fölött ügyeskedünk, hogy a liszt is mindenhova eljusson.

ha ez megvan, középre öntjük a tésztát és hagyjuk szépen terülni, kicsit mozgatva a formát.

előmelegített kb 180 fokos sütőbe tesszük 5 percig ezen a lángon, majd visszavesszük egy kicsit. kb 15 perc múlva

a tészta szépen felemelkedik, és kész. egy tűpróba ajánlatos !

további tanácsaim. vajazz ki egy tálat, amin tálalni akarod a gyümitortát.

amikor kiveszed a sütőből, a tepsit tedd vizes viledára, fedd be a vajazott tányárral és egy hirtelem mozdulatal fordítsd meg.tehát a sütőforma kerül fölülre. na most ezt takarod be egy jó vizes konyharuhával, és hagyod , hogy gőzölögjön. párszor megütögeted a tetejét az oldalát, majd óvatosan leemeled a formát.ha minden igaz ott áll a gyönyörű tortaalap.

ennek a közepébe tesszük a már fent leírt pudingot, gyümölcsöt, zselét.

bocs, hogy ilyen szájbarágósan írtam, de így talán a részletek is érthetőek, amik fontosak lehetnek.

akinek eddig még odaadtam ezt a receptet, mindenkinek sikerült, priviben is sok visszajelzést kaptam, hogy milyen egyszerű és olcsó.

én magam vagy 30 éve kaptam egy sváb családtól, azóta hetente sütök egyet,és percek alatt elfogy:)

sok sikert hozzá!

üdv.

2011. dec. 17. 06:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
Nagyon szépen köszönöm!
2011. dec. 17. 08:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
nagyon szívesen:)
2011. dec. 17. 11:46
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!