Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sütiben mennyire erősen...

Sütiben mennyire erősen érződik a céklalé íze?

Figyelt kérdés
Vörös színű süteményt szeretnék készíteni. Azt olvastam, hogy mesterséges színezék helyett a céklalé is kiválóan alkalmas erre a célra. Viszont félek, hogy a cékla íze nagyon kiüt majd a sütiben. Mivel amúgy édes tortáról van szó, nem szeretném, ha a céklaíz dominálna benne. (Sőt, jobb lenne, ha nem is érződne.)
2011. dec. 16. 06:43
 1/4 anonim ***** válasza:
Édességhez nem céklalét, hanem málna/eper/ribizlilét vagy még inkább szörpöt vennék, az is igen erösen szinez, és izben is jobban beleillik.
2011. dec. 16. 08:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
A céklalé nagyon erős színező,csak kevés kell belőle és nem érzik a süteményen. De színezheted valódi málnaszörppel is.
2011. dec. 16. 08:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

mint, ahogy a színe, az íze is intenzív. én sütibe nem raknám többet soha... a színe is lilás lesz, nem vörös.

inkább egy csepp ételfesték, de az olyan lesz, amit szeretnék és nem zöldségízű süti.

2011. dec. 16. 12:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:

Azt hiszem, akkor inkább málnaszörpöt fogok használni.


Köszönöm a válaszokat! :)

2011. dec. 16. 18:30

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!