Kislányom szülinapjára lovas tortát szeretnék sütni. Van pár jó ötletetek, receptetek?
Én azzal próbálkoznék,h megsütök egy piskóta lapot,majd abból próbálok lófejet kialakítani.Esetleg kinyomtatnék egy lófejről egy megfelelő méretű képet,és mint egy szabásmintát rátenném a piskótalapra,és körbevágnám.
Aztán kennék rá valami krémet.Most a kinder tejszelet nevű süti krémjéért vagyok oda.
És mondjuk a ló szemét,sörényét,orrát,száját meg valami kakaós krémből egy habzsákkal(vagy kivágott sarkú nejlonzacsival) vinném fel.Esetleg csokimázat készítenék, és azzal rajzolnám ki.
Nekem még gyerekkoromban készített édesanyám ló alakú tortát, kétfélét is. Egyszer mézes krémesből (ami a kedvenc sütim volt akkoriban) vágott ki lófej-formát, és mindenféle cukorkákból tett rá szemet-szájat-orrot, egyszer pedig kókuszgolyó-tésztából szobrászkodott ki egy egész, fekvő lovat, aminek természetesen kókuszreszelék-sörénye volt. :)
Sok sikert, és boldog születésnapot a kislányodnak! :)
Köszönöm a tippeket!
Kedves 1. válaszoló! Nagyon jó linket küldtél! A kislányom kedvenc csemegéje a Kinder tejszelet...., lehet, hogy nem is lovacska lesz? :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!