Hogyan tudom a fánk belsejébe "belevarázsolni" a lekvárt?
Kétféle módon.
A kész fánkba egy erre a célra szolgáló eszközzel beletöltöd.Szerintem ez aléggé macerás.
Én úgy szoktam,hogy kiszaggatom a fánkot,felére ráteszem a lekvárt,stb.tölteléket,majd beborítom agy másik fánkkal,és a fánkszaggatóval újra kiszúrom ( a kettőt együtt.) Kelni hagyom,majd kisütöm.
Én úgy szoktam, hogy kiszaggatás után kicsit széthúzom a tésztát, belerakom a tölteléket (nem túl sokat), majd összehúzom a széleit, összenyomkodom és az asztalon kevés liszten forgatom (úgy, hogy az összenyomkodott fele legyen lent). Igy előbb-utóbb összetapad teljesen es nem igazán látszik, hogy ott volt összefogva. Azután még hagyom kicsit kelni, hogy még egységesebb legyen. Fontos, hogy a tapasztást száraz kézzel csináld, ne legyen lekváros az ujjad és ne is kenődjön a lekvár a szélekre, ahol össze szeretnéd ragasztani a tésztát, különben szétcsúszik.
Az is jó megoldás, hogy megsütöd és utólag töltöd meg, a bolti fánknál is ez a gyors módszer. Töltőzsákba rakod a tölteléket, ami nem lehet túl kemény, tehát a lekvárt érdemes jól átkavarni, esetleg picit hígítani is és egy vékony cső formájú fejet raksz a zsákra, kilyukasztod a fánkot és belenyomod a dolgokat. Igaz, a lyuk ott marad, de mivel pici, így nem lesz látható. Célszerű az oldalán lyukasztani.
Ha van tortadíszítéshez használt "fecskendő" abba teszed a lekvárt, így kis lyukon bele tudod nyomni. Ha nincs, az oldalán vágjál késsel egy kis rést és kanállal beleteszed. Ez a macerásabb.
Esetleg késsel kitágítod a lyukat, akkor már zacskóból (aminek a csücskét levágod) bele lehet nyomni.
koszonom az idaigi valaszoloknak, a masodik valaszolo tanacsat probalom meg eloszor, mert csak az az igazi..:)
anyukam is azthiszem valahogy igy csinalta,
koszi meg1szer,..mindenkinek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!