Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ki mit süt karácsonyra?

Ki mit süt karácsonyra?

Figyelt kérdés
2011. nov. 29. 17:35
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Én nem a kókuszcsókos válaszoló vagyok, de leírom neked, hogy én hogyan készítem.

4 tojásfehérje, 20 dkg porcukor, 20 dkg kókuszreszelék, 1 csomag (4 dkg) vaníliás pudingpor (főzős), 1 teáskanál ecet.

A fehérjéket keményre verem robotgéppel, fokozatosan adagolom hozzá a porcukorral elkevert pudingport. A folyamat vége felé hozzáadom az ecetet is, ettől gyönyörű, fényes, kemény habbá kell alakulnia. Végül beleszórom a kókuszreszeléket, ezt már csak fakanállal keverem bele, majd sütőpapírral bélelt tepsire 2 teáskanál segítségével halmocskákat rakok belőle. 200 fokos sütőben kb. 10 perc alatt megsütöm. Amikor pici színt kap, már készen is van. A sütő forró legyen, jól elő kell melegíteni, mert ha langyos sütőbe teszed, elterülnek.

A kész kókuszcsókok egyik oldalát olvasztott csokiba szoktam mártani.

2011. nov. 30. 16:56
 12/15 anonim ***** válasza:
Diós-mákos bejglit, mézes kalácsot, mézes zserbót (kókuszkrémes töltelékkel, meg mandulással is), darált kekszet, pozsonyi kiflit, linzert (csokimázzal), és hagyományos diós-sárgabaracklekváros zserbót. És vagy sós rudat vagy sós-kinyomós kekszet, ami sajtos-ropogós néven kapható a boltokban. Szilveszterre meg tejföllepényt (aznap frissen nagyon-nagyon jó), meg ha nem is rétest, de cseresznyés, vagy meggyes lepényt (mert tettem a nyáron a fagyóba kimagozva, adagonként kimérve), mert az ilyenkor télen kuriózum. A befőtt nem olyan mint a házi fagyasztóba tett meggy. Esetleg kókusztekercset (darált kekszeset). Meg most találtam egy sütireceptet: macaron a neve, jól hangzik, csak nincs mandulám....., még.
2011. nov. 30. 20:38
 13/15 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek, mennyi mennyi finomság! :)

A macaron hmm... az nagyon nagyon finom! :D

2011. nov. 30. 21:26
 14/15 anonim ***** válasza:
Én szellemes muffint.:D
2011. nov. 30. 22:49
 15/15 anonim ***** válasza:
diós, mákos, gesztenyés beigli, hókifli, linzer, isler, gesztenyeszelet, diós-lekváros rudak, minisiler, mézeskalács, képviselőfánk, mzserbó, mézes-krémes, habcsók, kókuszcsók, karácsonyi kakaós kalács, püspökkenyér
2011. dec. 6. 17:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!