Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Van egy nagy üveg bekristályos...

Van egy nagy üveg bekristályosodott mézem, teljesen szilárd állagú. Mire használhatnám fel?

Figyelt kérdés
szívesen venném,ha valaki tudna nekem írni könnyen elkészíthető sütirecepteket, mivel nem igazán tudok sütni. :(
2009. máj. 12. 17:33
 1/7 anonim ***** válasza:
Szerintem ez a törökméz.Ahoz nem kell sok dolog.
2009. máj. 12. 17:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha a mézet felmelegíted, olyan lesz mint újkorában.
2009. máj. 12. 18:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:

Sok recept van, amibe direkt melegíteni kell. [link]

Mikróban is visszafolyósodik , bár talán árt az értékének.

[link]

Marlenka

Hozzávalók a tésztához:

12 dkg sütőmargarin

24 dkb finomliszt

fél kkanál mézessütemény por

1 cs sütőpor

2 cs. vaníliás cukor

24 dkg kristálycukor

6 db tojás


A tepsit kikenni margarinnal.


Krém:

30 db margarin

3-4 ek. porcukor, vagy méz

34 dkg cukrozott sűrített tej

1 kk. rum

6-8 db földimogyoró


A tésztához a tojások sárgáját a kétféle cukorral 4-5 perc alatt fehéredésig keverjük. Az olvasztott vajat belecsurgatjuk. A sütőport és a mézes főszerkeveréket összekeverjük a liszttel, a tojáshoz adjuk, majd belekeverjük a habbá vert tojásfehérjét. A massza felét egyeletesen a kikent, lisztezett nagy tepsiben elsimítjuk. Előmelegített sütőben 165 C-on 10-12 percig sütjük. A maradék masszából még 1 lapot sütünk.

A töltelékhez a sűrített tejet serpenyőbe tesszük és közepes lángon kevergetve 10 percig főzzük. Akkor jó, ha kicsit besűrűsödik, a benne lévő cukor karamellizálódik és világosbarna lesz. Hülni hagyjuk.

A puha margarint habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a kikevert sűrített tejet. A mézzel, a rummal és a durvára vágott mogyoróval ízesítjük.

A kisült lapokat félbeágjuk, majd a krémmel egymásra rétegezzük. A tetejére krém kerül. Rászórunk durvára vágott mogyorót, vékonyan mézet csurgatunk rá.


[link]

2009. máj. 12. 18:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:
köszönöm az eddigi válaszokat :)
2009. máj. 12. 19:43
 5/7 anonim ***** válasza:

Törökméz

Hozzávalók:


25 dkg méz


12,5 dkg cukor


2 tojásfehérje


12,5 dkg dió


ostyalapok



Elkészítés: A cukrot addig főzzük a mézzel, míg barna és nyúlós lesz. A tűzről levéve állandó veréssel hozzáadjuk a már felvert tojásfehérjéhez. Hozzáteszük a darált diót, melegen az ostyára öntjük kb. 1 cm vastagságbabn, majd ráhelyezzük a másik lapot. Ezt tovább rétegeljük, és meleg helyen 1-2 napig álni hagyjuk.

2009. máj. 13. 11:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:
ez nagyon jó, köszönöm
2009. máj. 13. 12:26
 7/7 anonim ***** válasza:
Melegítsd fel vízben és olyan lesz a méz mint új korában.
2009. okt. 17. 14:23
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!