Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Van egy jó rizsfelfújt recepte...

Van egy jó rizsfelfújt receptetek?

Figyelt kérdés
Középiskolai kollégiumi konyhán ettem nagyon finomat, tele volt gyümölccsel, és az elmúlt 20 év alatt próbáltam leutánozni, de nem tudtam eddig ilyen finomat csinálni.
2009. máj. 12. 14:47
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Igen van!!! Pont tegnapelött csináltam.

1l tej + 2dl víz

30dkg rizs

1 cs vaníliás cukor

1 cs mazsola

6 db tojássárgája+fehérje

2 ek liszt

fél cs sütőpor

kb. 8 ek cukor

ízlés szerintigyümölcs

citromhéj

A tejben+ vízben megfőzöm a rizst beleteszem a cukrot vaníliás cukrot és a mazsolát majd hagyom kihűlni.

Közben a tojásokat szétválasztom a sárgáját elkeverem a lisztel sütőporral és a reszelt citromhéjjal és hozzákeverem a tejberizshez. A fehérjéből kemény habot verek és óvatos ezt is a többihez adom. Egy közepes tepsit vajjal kikenek zsemlemorzsával megszórom és a rizs felét bele öntöm így pakolom rá a gyümölcsöt pl. eper szeder cseresznye akármi arra figyelve ha savanyú gyümit használok akkor szórok rá egy kis porcukrot és rá öntöm a maradék rizst. Ha nem akarjuk hogy a gyümi nagyon elsüllyedjen akkor egy kanál lisztbe átforgatva pakoljuk a rizsbe. Közepes lángon addíg sütöm míg szép piros lessz a teteje. Lekvárral porcukorral tálaljuk.

Remélem segítettem a receptel nekem bevált de lehet hogy másé jobban fog tetszeni. Szerintem próbáld ki. Sok sikert

2009. máj. 12. 15:01
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Én éppen most csinálok egy új receptet, majd megírom, hogy milyen lett...

[link]

2009. máj. 12. 15:22
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem jó az utolsó recept is bár azt még most sem értem hogy a már alapból vizezett tejeket miért kell mégjobban elrontani vizzel. Az oké hogy 1 literhez 2 dl na de 5 dl tejhez kell kb 7 dl víz hogy 30 dkg rizs megpuhuljon.
2009. máj. 12. 15:27
 4/8 anonim ***** válasza:
54%
2. vagyok. Megcsináltam, marha finom lett. 30 dkg rizshez pedig bőven elég volt a 8 dl folyadék.
2009. máj. 12. 17:37
 5/8 anonim ***** válasza:
Az még oké hogy elég a 8 dl folyadék na de abból 5 dl a tej és 3 a víz. Mindegy ízlések és pofonok. Ki hogy szereti.
2009. máj. 12. 18:05
 6/8 anonim ***** válasza:
74%
Ez egy süti, nem tejberizs. Tejberizshez én is csak tejet használok.
2009. máj. 12. 18:06
 7/8 A kérdező kommentje:

Hú, de gyorsak vagytok!! Köszönöm mindenkinek, az elsőt megpróbálom, lekvárral kombinálva a 2.recept alapján. :))

A víz+tej arány szerintem a rizs fajtájától is függ. Sokféle (egészségesnél egészségesebb) rizst próbálgattam, vettem már olyant, amit 2szeresen és amilyet 3szorosan kellett vizzel felhigítani, amelyiket 10 percig és amelyiket 40 percig főzni...stb.

Úgy gondolom, mindannyiótoknak igaza van, és azok a tapasztalaitok, amiket leírtatok, azzal a rizzsel amit vettetek.

2009. máj. 13. 12:15
 8/8 anonim ***** válasza:

Én a Horváth Rozi szakácskönyvben lévőt szoktam csinálni és én szeretem nagyon. Nem túl édes, de mégis édes.

Szerintem aztán lehet bele, vagy hozzá tenni gyümölcsöt, gyümiszószt stb-t.

2009. máj. 18. 21:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!