Hogyan kell sikeres rizsköretet készíteni?
Egységnyi rizshez két egység víz szükséges, így ismerem, de nem lesz olyan szinte soha, mint én szeretném.
Són, borson kívül mivel lehet ízesíteni?
"Egyik-másik ételízesítőre rá van írva, hogy 10-12% zöldséget tartalmaz, de mi a maradék 80-90%? Ízfokozó?"
Pontsan, ízfokozó. Nátrium-Klorid. Magyarul konyhasó...
Nem kell félni az ételízesítőktől, de érdemes belőlük jobb minőségűt venni, mert az olcsóbbak valóban csak sárga só, a drágábbaknak azért van kellemesebb zöldség ízük.
Magyaros kajákba (pl pörkölt) én sem használok szinte soha ilyesmit, ott mindig törekszem a jóminőségű, természetes hozzávalókra és mindig nagyon finom is lesz a végeredmény.
De ha mondjuk rizst főzök, vagy zöldséget párolok, akkor szoktam ételízesítőt használni, mert valóban finomabb lesz tőle.
Előző hozzászóló, nincs igazad, nem csak nátrium klorid - azaz konyhasó - van az ételizesitőkben, hanem izfokozó, nátrium-glutamát is, ami nagyon nem konyhasó, viszont tömény izfokozó. A kutatók még vitatkoznak azon, hogy mennyire ártalmas, rákkeltő-e vagy sem. Ez a magyar nyelvű wikipedia, de angolul mégtöbb cikket találsz róla
Azt tudni kell, hogy az összes étterem használja, mert még az egyébként rossz izű ételt is finomabbnak érzed, ha van benne nátrium-glutamát.
Ha áldozol egy hónapot az életedből arra, hogy nem mész nyilvános helyre enni, és otthon sem használod sohasem, akkor kb egy hónap múlva el kezded érezni a különbséget, az igazi fűszerezett és a nátrium-glutamátos ételek között. Próbáld ki, érdemes, ég és föld a különbség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!