Szeretnék pizzás csigát sütni! Van bevált receptettek? Ami nem túl bonyolult.
50 dkg liszt, 4-5 dkg friss élesztő, kb. 2,5-3 dl langyos tej, 1 kávéskanál cukor, 2 kávéskanál só, 1 dl olaj.
Az élesztőt kevés langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A liszthez keverjük a sót, az olajat, az élesztőt tejet, és még annyi tejet adunk hozzá, hogy rugalmas, puha, de nem túl lágy tésztát kapjunk. Pár perc alatt kidagasztjuk, nem kell sokáig. Letakarjuk, és fél órát kelesztjük.
A tésztából 2 cipót formázunk, egyenként kinyújtjuk téglalap alakúra, és megkenjük pl. pizzakrémmel, vagy 1 kis doboz sűrített paradicsomkonzervet 2 evőkanál ketchuppal, pici sóval, oregánóval, bazsalikommal, ízlés szerint pici cukorral elkeverünk, és ezt kenjük a tésztára. Tehetünk rá sonkadarabokat, felkarikázott hagymát, kukoricát stb., majd megszórjuk reszelt sajttal, feltekerjük, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, kiolajozott vagy margarinnal jól kikent tepsibe tesszük, és 180 fokon, előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük.
A tésztát édesen is készíthetjük, ekkor csak egy csipet sót és 3 evőkanál cukrot + 1 csomag vaníliás cukrot keverünk a liszthez, és süthetünk belőle kakaós vagy fahéjas csigát, túrós batyut, lekváros buktát, brióst, fonott kalácsot stb. Finom, puha tészta, tojás nem kell bele!
pizzatésztából szokott a lányom csigát sütni.
40 dkg liszt, fél csomag élesztő egy deci langyos tejben egy csapott ek. cukorraal felfuttatva. a lisztbe egy teáskanál só. ha felfutott az élesztő összegyórjuk a liszttel és 2-3 ek. olajjal. ha kívánkozik , akkor még 1-2 ek. langyosvizet teszünk hozzá. amikor az edény falától elválik, akkor jó.
két cipóra vágjuk és fél órát kelesztjük.
utána vékonyra nyújtjuk és megkenjük pizzakrém és kecsap keverékével. megszórjuk egy kis pizzafűszerkeverékkel.
feltekerjük, mint a beiglit, majd kb másfél centis szeletekre vágjuk.
sütőpapíros tepsibe helyezzük őket, egymástól kicsit távol, mert megnőnek.
előmelegített kb 180 fokos sütőbe teszük és 20 percig sütjük.addig nem nyitjuk ki a sütőt.
nagyon finom, de csak frissen. másnap már nem annyira :))de nem is igen marad.
Én így csinálnám, csak a tésztába zsír helyett olajat tennék, és kakaó helyett pizzakrémmel kenném meg, meg megpakolnám, és úgy tekerném fel.
Vannak fotók is, látni fogod, hogy egyszerű. [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!