Milyen egyszeru spenótrecepteket tudtok?
szóval akkor most spenótos recepteket keresel???
Spenótmártogatós parmezán sajt darabkákkal
Hozzávalók:
15 dkg spenótlevél
20 dkg natúr vajkrém
15 dkg parmezán sajt
só, bors
2 gerezd fokhagyma
olaj
Elkészítés:
1. A spenótleveleket mossuk meg és csepegtessük le alaposan őket.
2. A spenót vastag szárait tépdessük le.
3. Kevés olajon dinszteljük meg a zúzott fokhagymagerezdeket, majd adjuk hozzá a megmosott spenótot. Addig pároljuk a spenótot, míg kellően meg nem fonnyad és át nem veszi a fokhagyma ízét.
4. Ezekután keverjük el a vajkrémmel a kész spenótot, majd fűszerezzük sóval, borssal.
5. Végül forgácsoljunk parmezán sajt darabkákat, amiket alaposan keverjünk el a mártogatósban.
Spenót tükörtojással
Hozzávalók:
# 1 kg spenót,
# 3 gerezd fokhagyma,
# 1 l tej,
# 8 dkg margarin,
# 8 dkg finomliszt,
# 8 tojás
Elkészítés:
1. A spenótot megtisztítjuk, vastag levél ereit eltávolítjuk, azután váltott vízben megmossuk és lecsepegtetjük. A fokhagymát meghámozzuk.
2. Felforralunk 4 liter vizet, hozzáadunk 1 evőkanál sót, beledobjuk a spenótot, és lassú forralással 3-4 percig főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, kissé lecsepegtetjük, és botmixerrel péppé zúzzuk (vagy vágódeszkán finomra, de nem túl pépesre vagdossuk).
3. Felforralunk 8 dl tejet. Felolvasztunk 6 dkg vajat/margarint, beleszórjuk a lisztet, valamint az áttört fokhagymát, és mérsékelt tűzön világosra pirítjuk. Lehúzzuk az edényt a tűzről, apránként hozzáadjuk előbb a maradék 2 dl hideg tejet, majd a forrót, és folyamatosan keverve besűrítjük (3-5 perc), azaz tulajdonképpen besamelt készítünk. Beletesszük a spenótpépet, ízlés szerint sózzuk, frissen őrölt borssal illatosítjuk, és jól összeforraljuk.
4. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk a maradék 2 dkg vajat/margarint. Egyenként felütjük a tojásokat, sárgájuk épségére ügyelve a forró zsiradékba csúsztatjuk, és takarékra kapcsolva, aszerint, hogy mennyire átsülten szeretjük, 4-5 percig sütjük, csak a végén sózzuk, borsozzuk. A főzeléket mélytányérokba szedjük, és a tetejükre csúsztatott 2-2 tükörtojással tálaljuk.
1 adag: 2320 kJ/555 kcal
Hozzávalók:
Spenót (mirelit 1 zacskó)olcsóbb és nem kell kínlódni vele
Fokhagyma
Tej
Liszt
Olaj
Elkészítés:
Kiolvasztjuk a spenótot (akár 2- é is vághatjuk, úgy fagyosan egy bárddal és visszadughatjuk a fagyasztóba, a következő alkalomra), közben olajjal és liszttel rántást készítünk, majd egy nagy gerezd fokhagymát belenyomunk, összekeverjük, kevés tejjel felöntjük. A lábasban kiolvadt spenótot átforrósítjuk és ráöntjük a tejes rántást, sósszik és jól összeforraljuk. Forrás közben tejjel hígítjuk szükség és ízlésünk szerint.
Aki szereti a simább és tartalmasabb főzeléket, az reszelhet bele kevés sajtot és jól elkeverve beleolvad. Bő 5 dkg sajt belereszelésével már kifőtt tésztára is tehetjük, nagyon kellemes szószt kapunk és ételt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!