Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen egyszeru spenótreceptek...

Milyen egyszeru spenótrecepteket tudtok?

Figyelt kérdés
2009. máj. 9. 18:07
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

szóval akkor most spenótos recepteket keresel???



Spenótmártogatós parmezán sajt darabkákkal


Hozzávalók:

15 dkg spenótlevél

20 dkg natúr vajkrém

15 dkg parmezán sajt

só, bors

2 gerezd fokhagyma

olaj


Elkészítés:


1. A spenótleveleket mossuk meg és csepegtessük le alaposan őket.

2. A spenót vastag szárait tépdessük le.

3. Kevés olajon dinszteljük meg a zúzott fokhagymagerezdeket, majd adjuk hozzá a megmosott spenótot. Addig pároljuk a spenótot, míg kellően meg nem fonnyad és át nem veszi a fokhagyma ízét.

4. Ezekután keverjük el a vajkrémmel a kész spenótot, majd fűszerezzük sóval, borssal.

5. Végül forgácsoljunk parmezán sajt darabkákat, amiket alaposan keverjünk el a mártogatósban.

2009. máj. 9. 18:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Spenót tükörtojással

Hozzávalók:

# 1 kg spenót,

# 3 gerezd fokhagyma,

# 1 l tej,

# 8 dkg margarin,

# 8 dkg finomliszt,

# 8 tojás



Elkészítés:


1. A spenótot megtisztítjuk, vastag levél ereit eltávolítjuk, azután váltott vízben megmossuk és lecsepegtetjük. A fokhagymát meghámozzuk.


2. Felforralunk 4 liter vizet, hozzáadunk 1 evőkanál sót, beledobjuk a spenótot, és lassú forralással 3-4 percig főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, kissé lecsepegtetjük, és botmixerrel péppé zúzzuk (vagy vágódeszkán finomra, de nem túl pépesre vagdossuk).


3. Felforralunk 8 dl tejet. Felolvasztunk 6 dkg vajat/margarint, beleszórjuk a lisztet, valamint az áttört fokhagymát, és mérsékelt tűzön világosra pirítjuk. Lehúzzuk az edényt a tűzről, apránként hozzáadjuk előbb a maradék 2 dl hideg tejet, majd a forrót, és folyamatosan keverve besűrítjük (3-5 perc), azaz tulajdonképpen besamelt készítünk. Beletesszük a spenótpépet, ízlés szerint sózzuk, frissen őrölt borssal illatosítjuk, és jól összeforraljuk.


4. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk a maradék 2 dkg vajat/margarint. Egyenként felütjük a tojásokat, sárgájuk épségére ügyelve a forró zsiradékba csúsztatjuk, és takarékra kapcsolva, aszerint, hogy mennyire átsülten szeretjük, 4-5 percig sütjük, csak a végén sózzuk, borsozzuk. A főzeléket mélytányérokba szedjük, és a tetejükre csúsztatott 2-2 tükörtojással tálaljuk.


1 adag: 2320 kJ/555 kcal

2009. máj. 9. 18:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Hozzávalók:

Spenót (mirelit 1 zacskó)olcsóbb és nem kell kínlódni vele

Fokhagyma

Tej

Liszt

Olaj


Elkészítés:

Kiolvasztjuk a spenótot (akár 2- é is vághatjuk, úgy fagyosan egy bárddal és visszadughatjuk a fagyasztóba, a következő alkalomra), közben olajjal és liszttel rántást készítünk, majd egy nagy gerezd fokhagymát belenyomunk, összekeverjük, kevés tejjel felöntjük. A lábasban kiolvadt spenótot átforrósítjuk és ráöntjük a tejes rántást, sósszik és jól összeforraljuk. Forrás közben tejjel hígítjuk szükség és ízlésünk szerint.

Aki szereti a simább és tartalmasabb főzeléket, az reszelhet bele kevés sajtot és jól elkeverve beleolvad. Bő 5 dkg sajt belereszelésével már kifőtt tésztára is tehetjük, nagyon kellemes szószt kapunk és ételt.

2009. máj. 9. 18:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

[link]


itt elég sokat találsz.

2009. máj. 9. 18:49
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!