Mit főzzön karácsonyra az aki nem tud?
Barátnőmmel először karácsonyozunk együtt, hogy 24-én nem családozunk, hanem csak kettesben. Ehhez ugye nem ártana pár extra kaja is, mert nem szívesen eszünk szenteste pizzát, rántott húst. A gond az, hogy egyikőnk sem nagyon tud főzni. Legtöbbször rendelünk vagy kajálunk valahol.
Halászlevet, rántott halat nem szeretnénk mert már mindketten nagyon unjuk a hagyományos karácsonyi menüt, a halászlé meg nem is lenne egyszerű. Különlegesebb kajákra gondoltunk, de mégsem nagyon nehezen elkészíthetőre.
Neten ilyeneket néztünk:
garnélás avokádó sali előételnek (ezt még csak összehozzuk:D)
főétel már nehezebb ügy, néztünk gesztenyével töltött göngyölt pulykát, meg bélszínt levelestésztában de én a marhát nem tudom, hogy bemerném-e vállalni, meg a kacsa is jó lenne de az is nagyon nehéz szerintem.
Sütit, rágcsát megoldjuk.
Nem tudtok esetleg jó, nem hagyományos recepteket, amik nem olyan ördöngősök?
Én mindig ananászos csirkét csinálok, ez az egyetlen húsos étel amit megeszek :)
Csirke mellet kis kockákra vágod (vagy csíkokra, ahogy tetszik) a forró olajon átpirítod (még kifehéredik). Utána rádobod az ananász kockákat és azzal együtt pirítod kb 2 percig, amikor a hús már egy kis "pírt" kap. Hozzá kukoricás rizs vagy francia saláta. És kéééész...Kb 15 perc az egész :D
Vagy csirke mell a tepsibe, rá ananász karikák, leönteni tejszínes-foghagymás szószzal (3 dl tejszín, foghagyma ízlés szerint és egy kanál liszt) tetejére sajtot reszelni és be a sütőbe. Fél óra alatt kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!