Melyik a legegészségesebb edénybevonat?
Konyhám "felszerelése" előtt állok, és szeretném ha a lehető legtudatosabban történne ez.Sokat lehet róla olvasni, hogy pl. a teflon nem egészséges, mert ugye ahogy főzöd benne az ételt beleivódik és nagyon káros.Ilyesmikre gondolok.
Előre is köszönöm a segítséget!
Nekem csak jó minőségű rozsdamentes acél edényeim vannak. De ha ilyet tervezel, jól nyissad ki a pénztárcádat, mert iszonyatosan drágák.
Itt egy link, innen sokmindent megtudhatsz, nem csak az edényekről. A kedvenc oldalam!!
Acél edény nincs. Krómedények vannak. Azokat érdemes megvenni. Nem kell a legmárkásabbakat,mert azok nagyon drágák. De a nagyon olcsókat (Tesco-s) sem szabad megvenni.
Nem feltétlenül kell egy egész készletet megvenni. Elég,ha csak olyan méretűt veszel,amit sűrűn használsz.
Ha csak kevesen vagytok,akkor is érdemesebb a nagyobb űrtartalmúakat megvenni,mert abban kevés ételt is tudsz főzni. A kicsikben pedig többet nem.
A 100-as boltokban is lehet jó minőségűeket,elfogadható áron,darabonként kapni.
A teflon valóban nem egészséges, de ma már egyáltalán nem gyártanak teflonos edényeket. Tapadásgátló bevonat ugyanis másból is lehet, csak a köznyelvben ezeket mind teflonosnak hívjuk.
Ami viszont egy tudatos konyhában fontos: ne szerelkezz fel műanyag eszközökkel, mert sokat - főleg az olcsóbakat - olyan anyagból készítik, ami beleoldódhat az ételbe. Lehet kapni üvegből, illetve fából, bambuszból készült eszközöket, amik kb. ugyanazt tudják.
A zománc csak addig jó, amíg nem sérül a zománc. Ez néha meg elkerülhetetlen, elég ha leejted... (addig azonban tényleg kitűnőek).
Nem vitatkozom az acél /nem acél edénnyel kapcsolatosan. És azzal sem, hogy számít-e milyet veszel. Ez mindenkinek egyéni dolga:)
Köszönöm a gyors és hasznos válaszokat :)
Most részletesebben elkezdtem keresgélni, és találtam pár jónak tűnő ajánlatot, de az a baj, hogy nagyon tapasztalatlan vagyok ebben a témában :(
1. "Gastro" fazék nemesacélból 3mm vastag talppal
2. "Milano" edény szett öntöttvasból
3. "Sevilla" edénykészlet rozsdamentes, 3 rétegű nemesacélból, hőszigeteléssel, a gyors felmelegedéshez és a hosszú hőtartáshoz
4. Rozsdamentes edénykészlet, nagyon jó minőségű rozsdamentes anyagból
Ezeken kívül még találtam sok rozsdamentes edénykészletet elég jó áron nemesacél edényeket stb...
Nem kell semmiféle bevonat.
Rozsdamentes saválló avélból legyen, és lehessen érezni a súlyán, hogy nem spórolták ki belőle az anyagot, jó vastan alja legyen.
Egyedül palacsintasütőnek praktikus ha teflonos, mert az öntöttvas csak kis idő után válik teljesen tapadásmentessé, (ha jól beleég a zsiradék) és addig kicsit több olaj kell hozzá.
Ennek ellenére részemről a palacsintasütőben is toronymagasan az öntöttvas vezet.
*acélból
(mert a legtöbb edény acélból készül)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!