Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Melyik a legegészségesebb...

Melyik a legegészségesebb edénybevonat?

Figyelt kérdés

Konyhám "felszerelése" előtt állok, és szeretném ha a lehető legtudatosabban történne ez.Sokat lehet róla olvasni, hogy pl. a teflon nem egészséges, mert ugye ahogy főzöd benne az ételt beleivódik és nagyon káros.Ilyesmikre gondolok.

Előre is köszönöm a segítséget!


2011. nov. 3. 07:40
 1/8 anonim válasza:

Nekem csak jó minőségű rozsdamentes acél edényeim vannak. De ha ilyet tervezel, jól nyissad ki a pénztárcádat, mert iszonyatosan drágák.

Itt egy link, innen sokmindent megtudhatsz, nem csak az edényekről. A kedvenc oldalam!!


[link]

2011. nov. 3. 07:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
A zománcos edények a legjobbak.
2011. nov. 3. 08:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:

Acél edény nincs. Krómedények vannak. Azokat érdemes megvenni. Nem kell a legmárkásabbakat,mert azok nagyon drágák. De a nagyon olcsókat (Tesco-s) sem szabad megvenni.

Nem feltétlenül kell egy egész készletet megvenni. Elég,ha csak olyan méretűt veszel,amit sűrűn használsz.

Ha csak kevesen vagytok,akkor is érdemesebb a nagyobb űrtartalmúakat megvenni,mert abban kevés ételt is tudsz főzni. A kicsikben pedig többet nem.

A 100-as boltokban is lehet jó minőségűeket,elfogadható áron,darabonként kapni.

2011. nov. 3. 08:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:

A teflon valóban nem egészséges, de ma már egyáltalán nem gyártanak teflonos edényeket. Tapadásgátló bevonat ugyanis másból is lehet, csak a köznyelvben ezeket mind teflonosnak hívjuk.

Ami viszont egy tudatos konyhában fontos: ne szerelkezz fel műanyag eszközökkel, mert sokat - főleg az olcsóbakat - olyan anyagból készítik, ami beleoldódhat az ételbe. Lehet kapni üvegből, illetve fából, bambuszból készült eszközöket, amik kb. ugyanazt tudják.

2011. nov. 3. 08:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim válasza:

A zománc csak addig jó, amíg nem sérül a zománc. Ez néha meg elkerülhetetlen, elég ha leejted... (addig azonban tényleg kitűnőek).


Nem vitatkozom az acél /nem acél edénnyel kapcsolatosan. És azzal sem, hogy számít-e milyet veszel. Ez mindenkinek egyéni dolga:)

2011. nov. 3. 08:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors és hasznos válaszokat :)

Most részletesebben elkezdtem keresgélni, és találtam pár jónak tűnő ajánlatot, de az a baj, hogy nagyon tapasztalatlan vagyok ebben a témában :(


1. "Gastro" fazék nemesacélból 3mm vastag talppal

2. "Milano" edény szett öntöttvasból

3. "Sevilla" edénykészlet rozsdamentes, 3 rétegű nemesacélból, hőszigeteléssel, a gyors felmelegedéshez és a hosszú hőtartáshoz

4. Rozsdamentes edénykészlet, nagyon jó minőségű rozsdamentes anyagból


Ezeken kívül még találtam sok rozsdamentes edénykészletet elég jó áron nemesacél edényeket stb...

2011. nov. 3. 08:20
 7/8 anonim ***** válasza:

Nem kell semmiféle bevonat.

Rozsdamentes saválló avélból legyen, és lehessen érezni a súlyán, hogy nem spórolták ki belőle az anyagot, jó vastan alja legyen.

Egyedül palacsintasütőnek praktikus ha teflonos, mert az öntöttvas csak kis idő után válik teljesen tapadásmentessé, (ha jól beleég a zsiradék) és addig kicsit több olaj kell hozzá.

Ennek ellenére részemről a palacsintasütőben is toronymagasan az öntöttvas vezet.

2011. nov. 3. 09:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

*acélból


(mert a legtöbb edény acélból készül)

2011. nov. 3. 09:17
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!