Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Paradicsom süritményem,...

Paradicsom süritményem, tészta valami fincsi paradicsomos szószt? Mit dobjak még hozzá? Arányokkal

Figyelt kérdés
2009. máj. 5. 17:09
 1/2 anonim ***** válasza:
törni kicsi magyar?
2009. máj. 5. 17:33
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

A paradicsomot fölhígítod (ha tényleg sűrítmény), beledobsz 1-2 babérlevelet és összefőzöd. 1 gerezd zúzott fokhagymát olajon megfuttatsz, és ráöntöd a paradicsomot. Összerottyantod egy kicsit. Ha szereted, tehetsz bele bazsalikomot is vagy pizza fűszerkeveréket. A száraz fűszereket a babérral együtt tedd bele, ha friss vagy fagyasztott, elég főzés után. A babért ne felejtsd el kivenni belőle, ha kész.

Passzol hozzá a gomba, de a cukkíni, és a padlizsán is.

Én így ajánlom:

2 közepes vöröshagyma, 1 csomag gomba (vagy azonos mennyiségű zöldség): a hagymát fölkockázod, egy kevés olajon megdinszteled, az előzőleg fölaprított gombát rádobod és azt is megdinszteled. Ha padlizsánnal csinálod, tehetsz hozzá dinszteléskor őrölt gyömbért is.

Persze vegyesen is csinálhatod. Lehet, hogy meglep, de a sárgarépa is finom így! Gyakorlatilag ez a recept bármilyen zöldséghez passzol.

Ha szereted a sajtot, reszelhetsz a tetejére tálaláskor.

Mos vettem észre, hogy a sót sehol sem írtam. :) Alkalmazd ízlés szerint! :) Az arányokat ennél pontosabban sajnos nem tudom, mert mindig hasra ütés szerűen főzök, rohamokban tör rám, és mivel nem tervezem be előre a menüt, abból kell gazdálkodnom, amit és amennyit találok. Szerencse, hogy csak magamról kell gondoskodnom és mások nincsenek ráutalva a szeszélyeimre! :)

Sok sikert és jó étvágyat!

2009. máj. 5. 17:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!