Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A diós torta receptét leírnátok?

Pinky1981 kérdése:

A diós torta receptét leírnátok?

Figyelt kérdés
Születésnapra sütném a páromnak.
2009. máj. 4. 21:49
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Hozzávalók


a tésztához: 8 tojás, 3 púpozott evőkanál liszt, 8 púpozott evőkanál dió, 8 púpozott evőkanál kristálycukor, fél csomag sütőpor. A krémhez:20 dkg cukor, 1 dl tej, 20 dkg darált dió, 20 dkg vaj


Elkészítés:


A nyolc tojást szétválasztjuk, egyik tálba a sárgáját tesszük, a másikba, egy nagyobb tálba pedig a fehérjét. A három evőkanál lisztet egy mélytányérba kimérjük, a sütőport beletesszük, mellé tesszük a nyolc kanál darált diót. A tortasütőt jól kizsírozzuk, és kilisztezzük. Bekapcsoljuk a sütőt, hogy mire készen van a piskótamassza, jól felmelegedjen. A nyolc evőkanál cukrot beletesszük a tojás sárgájába, és kikeverjük. Habverővel felverjük a tojás fehérjét, ez akkor az igazi, ha megdöntve a tálat, nem folyik ki a fehérje. Ezzel óvatosan próbálkozzunk, nehogy a földön landoljon az egész.


Ezután beletesszük a felkevert sárgáját, a dióval elkevert lisztet, és óvatosan homogén állapotra keverjük. Nagyon fontos, hogy nem szabad törni a habot, inkább csak kanállal kell forgatni. A kanalat nem szabad hozzáütni a tálhoz, mert a habot a rázkódás tönkreteszi. Ha készen van, az egészet beleöntjük a sütőformába és betesszük a felforrósított sütőbe.


Egy ideig nem szabad kinyitni a sütő ajtaját, nehogy összeessen a sütés közben megnőtt piskóta. Úgy ellenőrizhetjük a sütést, hogy óvatosan ujjunkkal nyomjuk meg a sütemény tetejét. Ha már rugalmas, a kész felé közeledik. Az ujjunkra vigyázzunk, aki nem elég gyakorlott inkább mellőzze ezt az ellenőrzést, nehogy megégesse az ujját. Azt, hogy megsült teljesen, úgy ellenőrizhetjük, hogy szárazra törölt hústűt szúrunk a tésztába, és ha nem ragad rá a piskóta, akkor készen van, az alja is megsült.


Az így elkészített diós piskótát a következő krémmel töltjük meg. 20 dkg cukrot, 1 dl tejet és 20 dkg darált diót egy lábosba teszünk, és felfőzzük. Ha kihűlt, elkeverjük 20 dkg vajjal, majd ezzel a krémmel a három szeletre vágott piskótát megtöltjük. Hagyjunk a krémből a torta tetejére és oldalára is.

2009. máj. 4. 23:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:
Jó hosszú :).Köszönöm szépen, hogy leírtad.
2009. máj. 5. 09:29
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

én mindig csokoládés diós tortát csinálom, itt a receptje :


Hozzávalók:

# A tésztához:

# 7 tojásfehérje

# 21 dkg cukor

# 21 dkg apróra vágott (vagy darált) dió

# 3 evőkanál liszt

# A krémhez:

# 7 tojássárgája

# 12 dkg cukor

# 2 csomag vaníliás cukor

# 10 dkg kockákra tördelt étcsoki

# 25 dkg sütőmargarin



Elkészítés:


A tésztához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral. Beleforgatjuk a liszt és a dió keverékét. A masszát sütőpapírral bélelt, 30x35 cm-es tepsibe simítjuk, és alacsony hőfokon szárítva megsütjük. A tésztát rácsra borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt. Ha kihűlt, 3 db 10 cm széles lapra vágjuk.


A krémhez a tojássárgákat a cukorral gőz fölött habosra kavarjuk. Hozzáadjuk az étcsokit, a vaníliás cukrot, és továbbra is gőz fölött a krém besűrűsödéséig kavargatjuk. Ha kihűlt, robotgéppel hozzákeverjük a margarint. Megtöltjük, és kívülről is ezzel a krémmel vonjuk be a tortát.

2009. máj. 5. 11:17
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!