Rengeteg tojásom van, mit fözhetnék amihez sok tojás kell és finom ( a tojás le fog járni), nem rántottára gondolok?
Attól, hogy egybe keversz minden hozzávalót, de sütés közben elválnak egymástól:
Intelligens krémes recept
Hozzávalók:
8 tojás
30 dkg cukor
15 dkg margarin
10 kanál liszt
6 csomag vaníliás cukor
1 liter tej
Elkészítés:
1. A 8 tojás sárgáját 30 dkg cukorral és 15 dkg lágy margarinnal habosra keverjük.
2. Apránként hozzáadunk 10 kanál lisztet, 6 csomag vaníliás cukrot és 1 liter tejet.
3. Végül belekeverjük a tojások felvert habját.
4. Hideg sütőbe tesszük. 15-20 percig a legmagasabb fokozaton hagyjuk, majd takarékra vesszük, és 1 és negyed óra alatt készre sütjük (a sütőt sülés közben nem szabad kinyitni).
Nagyon klassz, mert alul marad a tészta rész, azután a krémes és felül a habos rész.
Tanácsok:
Én most csináltam meg:) Nagyon érdekes, mert a tészta tényleg alulra került, középen a krém és a tetején a hab:))
Nekem le kellett takarni fóliával, mert az első 20 percben már szint is kapott a teteje.
Langyosan még kicsit folyós a krém, de ha a hűtőbe tesszük és hagyjuk teljesen kihűlni, úgy vágható, mint a krémes!
Sok sikert:D
Ha túl sok, akkor le tudod fagyasztani: akár külön a fehérjét meg a sárgáját, de összekeverve együtt is lehet. Célszerü csavaros üvegekbe tenni fagyasztáshoz és az üvegekre ráirni, hogy hány darab van benne.
Használat elött pár órával kirakod, akkor ugyanúgy lehet használni, mint a frisset, a fehérjéböl nagyon zsép habot lehet verni.
cukrász krémes és néró
a krémeshez 9 tojásfehérje és egy egész tojás
néróhoz a 9 tojás sárgája
így együtt jó sütni a kettőt :) holnap én is így fogom
Tojáskrémet!
Házi majonézbe keverd bele az apróra vágott főtt tojást. Pirítósra vagy puha kenyérre kenve, paradicsommal vagy uborkával....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!