Szerintetek mi a jó pacal titka, miben rejlik?
Szia!
Én még csak a nagypapám pacalját ettem, az nagyon finom, úgy csinálja mint egy sima pörköltöt.
Mindig nagyon szép hófehér pacalt vesz (egészben megfőzi, utána szép vékony csíkokra vágja, sok hagymával és füstöltszalonnával csinálja a pörköltalapot és tesz bele elég sok köménymagot, meg erőspaprikát egy kicsit.
Szerintem ennyi a lényeg, a füstöltszalonna, hagyma meg a köménymag, nem szokta extrázni.
Főtt krumplival, savanyúsággal nincs is annál jobb.
Nagyon jó minőségű, tiszta pacalt érdemes venni, majd előfőzni kuktában legalább egy órán át. A főzővízbe mehet pár gerezd foghagyma, egy meghámozott egész alma, és egy fej vöröshagyma is. Az előfőzés után (de előtte is lehet) kis csíkokra vágom, utána pörkölt alapot készítek füstölt szalonna zsíron hagymával, zöldpaprikával. Rádobom a csíkozott pacalt, befűszerezem piros paprikával, köménnyel, borssal és jó sok majorannával, teszek rá paradicsomot, vagy paradicsom pürét, majd felöntöm vízzel és puhára főzöm. Mehet bele még egy kis csípős paprika, meg egy pici vörösbor is ízlés szerint. Van, aki egy csapott evőkanál cukrot karamellizál, felengedi vízzel és ezzel önti fel a pacalt sima víz helyett. Ettől még pikánsabb lesz, de akinek nincs türelme hozzá, elhagyható.
Jó étvágyat:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!