Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi legyen a desszert?

Mi legyen a desszert?

Figyelt kérdés

8.-ból ballagok júni 13.-án,szóval még sok időm van eldönteni,hogy mi legyen a kaja,de azért már fejben megvan.11 leszünk,csak felnőttek,én leszek csak a "gyerek".

Következő a kaja:

Előétel:Tyúkhúsleves(sok husival,zöldséggel:)

Főétel:1.Bográcsban apám által készített tyúkpörkölt,főtt krumplival,savanyúsággal

2.Egy "vegyes tálra" gondoltam,lesz rántott csirkecomb,mell,fasírt,sült-fokhagymás karaj,salátával,krumplival.

Desszert:na ez az amit nem tudok,hogy mi legyen,én gondoltam valami száraz,meg valami krémes sütire.Adnátok tippeket?

2009. máj. 1. 16:47
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

lehet pl. valami torta - dobos vagy feketerdő

esetleg itt egy fini recept, mi ilyent csináltunk amikor a lányom bérmálkozása volt :

Fekete-fehér süti

Nagyítás!

Hozzávalók (60 darab):

# 30 dkg liszt,

# 20 dkg vaj vagy margarin,

# 10 dkg cukor,

# 1 csomag vaniliás cukor,

# csipetnyi só,

# 1 tojás,

# 1 késhegynyi sütőpor,

# 1 evőkanál kakaó,

# 1 evőkanál tej,

# néhány csepp rumaroma

Elkészítése: A lisztet, zsiradékot, cukrot, vaníliás cukrot, sót, tojást, sütőport gyúrjuk össze, majd felezzük el a tésztát. Az egyik feléhez keverjük a maradék hozzávalókat. Mindkét részt tegyük 30 percre a hűtőbe. Alufólián nyújtsuk ki külön a tésztákat. A világos tésztát tegyük a sötétre, és tekerjük össze. Szeleteljük fel vékonyan, és az így kapott csigákat süssük ki (180 fokon kb. 8-10 perc).

2009. máj. 1. 17:12
 2/3 anonim ***** válasza:

ehhez a kajához nem baj, ha nem krémes a süti túlságosan.

pudingkocka, sportszelet, hatlapos, mézes lapok.

Tehát ami lapokból áll, közte krém. ilyen jelegűek

2009. máj. 1. 17:27
 3/3 anonim ***** válasza:

a bográcsos hangulatról nekem a palacsinta vagy a fánk jutott eszembe....ha valakinek van energiája jó sokat sütni!!!!

Mmmm, szívesen vendégeskednék a partydon! :)

2009. máj. 2. 15:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!