Mi legyen a desszert?
8.-ból ballagok júni 13.-án,szóval még sok időm van eldönteni,hogy mi legyen a kaja,de azért már fejben megvan.11 leszünk,csak felnőttek,én leszek csak a "gyerek".
Következő a kaja:
Előétel:Tyúkhúsleves(sok husival,zöldséggel:)
Főétel:1.Bográcsban apám által készített tyúkpörkölt,főtt krumplival,savanyúsággal
2.Egy "vegyes tálra" gondoltam,lesz rántott csirkecomb,mell,fasírt,sült-fokhagymás karaj,salátával,krumplival.
Desszert:na ez az amit nem tudok,hogy mi legyen,én gondoltam valami száraz,meg valami krémes sütire.Adnátok tippeket?
lehet pl. valami torta - dobos vagy feketerdő
esetleg itt egy fini recept, mi ilyent csináltunk amikor a lányom bérmálkozása volt :
Fekete-fehér süti
Nagyítás!
Hozzávalók (60 darab):
# 30 dkg liszt,
# 20 dkg vaj vagy margarin,
# 10 dkg cukor,
# 1 csomag vaniliás cukor,
# csipetnyi só,
# 1 tojás,
# 1 késhegynyi sütőpor,
# 1 evőkanál kakaó,
# 1 evőkanál tej,
# néhány csepp rumaroma
Elkészítése: A lisztet, zsiradékot, cukrot, vaníliás cukrot, sót, tojást, sütőport gyúrjuk össze, majd felezzük el a tésztát. Az egyik feléhez keverjük a maradék hozzávalókat. Mindkét részt tegyük 30 percre a hűtőbe. Alufólián nyújtsuk ki külön a tésztákat. A világos tésztát tegyük a sötétre, és tekerjük össze. Szeleteljük fel vékonyan, és az így kapott csigákat süssük ki (180 fokon kb. 8-10 perc).
ehhez a kajához nem baj, ha nem krémes a süti túlságosan.
pudingkocka, sportszelet, hatlapos, mézes lapok.
Tehát ami lapokból áll, közte krém. ilyen jelegűek
a bográcsos hangulatról nekem a palacsinta vagy a fánk jutott eszembe....ha valakinek van energiája jó sokat sütni!!!!
Mmmm, szívesen vendégeskednék a partydon! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!