Galagonyából mit lehet, vagy mit érdemes készíteni és hogyan? Egybibés, nagytermésű fajta.
Figyelt kérdés
2011. okt. 12. 20:03
1/2 anonim válasza:
A galagonya húsa nyersen, vagy főzve fogyasztható, szárítva lisztként is használható. Magját pörkölve és őrölve pótkávénak is használták.
Gyógyhatású (szívre) lekvárt lehet főzni belőle, de mivel vékony a húsa, nagyon szaporátlan lehet. Meg kell főzni, átszűrni a magoktól, aztán úgy, mint más lekvárt. De nem hiszem, hogy túl jó ízű lenne, mert nyersen sem az, viszont mint említettem, gyógyhatású.
2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!
2011. okt. 13. 13:08
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!