Ajánlanátok nekem valami jó fajta szószt 3 színű tésztához?
Köszi, én is valami carbonara szerű dologra gondoltam (sonkás, fokhagymás, tejszínes), de tegnap ahogy vettem a tésztát (Lidl), az volt a táblácskára írva, hogy ideális olaszos paradicsomos szószokhoz...
Ezért kérdeztem rá, hogy ki mivel szokta készíteni.
Nagyon rég ettem már ilyet, és tegnap ahogy megláttam a boltban, nem tudtam ott hagyni... :)
A pesto egyébként milyen? Azt készen lehet kapni, vagy itthon is el lehet készíteni? Mihez hasonlít az íze?
Igen, készen (is) lehet kapni, kicsi befőttesüvegben van (kb. 3-400 Ft.), a sima bolti is nagyon finom. Nem nagyon tudom leírni az ízét, talán a bolognai szószhoz hasonlít, de lehet, hogy ezzel csak én vagyok így.
Így néz ki:
Csak egy kicsit meg kell melegíteni mikroban, és összekeverni a tésztával.
Ha nincs időm főzöcskézni, akkor ezt szoktam:
tejföl+majonéz+kakukkfű,bazsalikom,oregánó+reszelt sajt
Ha van felvágott, akkor csíkokra szelve az is mehet bele.
:)
Kétféle szósszal szoktam csinálni, mindkettő gyors és finom:
1. Háromsajtos
Olajon megdinsztelek karikára vágott fokhagymát, megszórom sóval, szárított, oreganoval és bazsalikommal, felöntöm a tejszínnel és teszek hozzá reszelt parmezánt, füstölt sajtot, trapista sajtot, ha felolvad, mehet bele a tészta.
2. paradicsomos
Olajon fokhagymát dinsztelek , mehet bele hagyma is, fűszerek, (mint előbb), késhegynyi pirospaprika, jó érett paradicsom,(jó a paradicsompüré is) csípős paprika (aki szereti, kis cukor,), kevés víz, ha a paradicsom megfőtt teszek hozzá ketchupot is, és ha van friss bazsalikomot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!