Maradt tojásfehérjém. Tudtok olyan sütireceptet amibe abból sok kell?
Linzersüti:
Liszt, margarin, a fehérjék, cukor- ez az alaptészta, de a liszt egy része helyett őrölt dió, kakaó, bármi mehet bele. Elronthatatlan, össze kell nyomkodni-gyúrni, akkor jó, ha kb gyurma sűrűségű. Kifliket, köröket, bármit csinálhatsz belőlük, töltheted a közepükön dióval, lekvárral, mint az ischlert pl.
Arra kell vigyázni, hogy alacsony hőmérsékletű sütőben inkább csak szárítsd őket, mint süsd. Másnapra omlós keksz állaga lesz.
Egyébként: máglyarakás, madártej jutott még eszembe.
szemetes kenyér
5 tojás fehérje, 15 dk cukor, 5 dkg olvasztott vaj, 10 dkg liszt, 1/2 csomag mazsola, 2 darab sportcsoki.
tojásfehérjét gépi haberővel keményre verni
beletenni cukrot- szintén gépivel
olvasztott vaj- kézivel
liszt - kézivel
mazsi, csoki...
ebben a sorrendben
kedvencem az Eszterházy torta, na abba elég sok kell. Ha van még diód vagy mandula hozzá, akkor az nagyon finom. A recept megvan a mindmegette.hu oldalon.
Ezen kívül én még szoktam madártejhez is használni, mert ami alapból pl. 5 tojásból készül, és annak a habja elég hamar elfogy a léhez képest, és én mindig csinálok hozzá utólag is habot még.
ide irtak több lehetőséget is:
http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__konyhai-praktik..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!