Nagyon sok kiwi van itthon, mit csinálhatnék belőle?
Kivis tejberizs
Hozzávalók 4 személyre:
# 20 dkg rizs
# 1 l tej
# 3 tojás
# 10 dkg cukor
# 5 dkg vágott pisztácia
# 1 csipetnyi fahéj
# 1 kávéskanál citromhéjreszelék
# 2 dkg vaj a formához
# 2 dl tejszín
# 5 dkg porcukor
# 4 kivi
# A mártáshoz:
# 3 kivi
# 1 kávéskanál citromlé
Előkészítés: A rizst megmossuk, a tejbe keverjük, és puhára főzzük (kb. 20 perc). Fedő alatt még 20 percig pihentetjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Elkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákat a cukorral krémesre keverjük, és beleforgatjuk a tojáshabot. Az egészet összedolgozzuk a rizzsel, a pisztáciával, a fahéjjal és a citromhéjreszelékkel. A sütőt 180 °C-ra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Kivajazunk egy tűzálló tálat vagy 4 kis porcelán sütőformát, és megtöltjük a rizses masszával. A sütőben kb. 30 percig sütjük, a formában 10 percig hűtjük, majd tálra vagy tányérra borítjuk. A mártáshoz meghámozzuk a három kivit, villával vagy turmixgéppel összetörjük, és hozzákeverjük a citromlevet. A porcukorral felverjük a tejszínt. Habzsákba tesszük, és szép formát rajzolva feldíszítjük a tortácskákat. A négy kivit meghámozzuk, egyforma vékony szeletekre vágjuk, és megdíszítjük vele a tányért és a tortácskákat. A kivimártással együtt tálaljuk.
Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 880 kcal
kivis süti
Hozzávalók:
10kivi
5tojás
8dkg kristálycukor
1csomag vaníliás cukor
A krémhez:
30dkg vaj
1/4kg porcukor
2tojás
2citrom
A tojáshabhoz:
4tojásfehérje
12dkg kristálycukor
10dkg porcukor
Továbbá:
só
kristálycukor
10dkg porcukor
Elkészítés:
1.
A sütőt 200fokra előmelegítjük.A tojásokat szétválasztjuk.A tojássárgákat felverjük a vaníliás cukorral és egy csipetnyi sóval,míg a massza meg nem duzzad.
2.
Elkészítjük a tésztát:a tojásfehérjét a kristálycukorral krémes habbá verjük.A hab 1/3-át
elkeverjük a tojássárgás masszával,majd a maradék lisztet váltakozva beleforgatjuk.A tésztát egyenletessen belesimítjuk a tepsibe és 10-15percig sütjük.
3.
Elkészítjük a krémet:a tojásokat felverjük.A citromok levével és héjjával felforraljuk a vajat és aporcukrot,belekeverjük a tojásokat,szitán átöntjük és hűlni hagyjuk.
4.
A süteményt kristálycukorral megszórt papírra buktatjuk.A kivit meghámozzuk és egyenlő vastagságú karikákra vágjuk.
5.
A süteményt tepsibe helyezzük és rákenjük az átkevert citromos krémet.A krémen elosztjuk a kivikarikákat.
6.
Elkészítjük a tojáshabot:a tojásfehérjét a kristálycukor felével krémes habbá verjük,hozzáadjuk a maradék cukrot,kemény habbá verjük,majd beledolgozzuk a porcukrot.
7.
A sütőt 250 fokra előmelegítjük.A hab2/3-át rákenjük a krémre.A maradék habot nyomózsákba töltjük és csíkokban rányomjuk a süteményre,majd rászitáljuk a porcukrot.A süteményt előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Tanácsok:
A kivit utóérlelésre tegyük almák mellé,műanyag zacskóba.
Elkészítési idő: 75 perc
Kalóriatartalom: 640 kcal
Kivis krémleves
(
* alma
* cukor
* joghurt
* kivi
* menta
* vaníliás cukor
* gyors
* leves
)
Hozzávalók:
20dkg kivi,
1 alma,
1 cs. vaníliás cukor,
fél mokkáskanál édesítőszer,
1 csipetnyi menta,
1 ek zabpehelyliszt,
1 pohár joghurt
Elkészítés:
A kivit és az almát meghámozzuk, kockára vágjuk, illetve a kiviből négy szeletet elteszünk díszítésre. A
gyümölcsöket az édesítőszerrel és a vaníliás cukorral 1liter vízben feltesszük főni, s forrás után
maximum 1-2 percig főzzük. Ezután elturmixoljuk, a zabpehelylisztet a joghurttal simára keverjük, és a
gyümölcspéppel együtt összeforraljuk. Tálaláskor kiviszeletekkel és mentalevéllel díszítjük. Hidegen és
melegen egyaránt finom
wow köszönöm! a turmix pl eszembe se jutott, de jó ötlet :P
olyat esetleg tudtok, aminek a tésztájába kell belesütni a kiwit?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!