Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Főtt toját hány percig kell...

Főtt toját hány percig kell főzni? És a tükortojást sütni?

Figyelt kérdés
2011. szept. 8. 22:24
 1/8 anonim ***** válasza:
88%
10 percig.
2011. szept. 8. 22:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

A tojásfőzés attól függ, hogy lágyra szeretnéd-e vagy keményre. Ha lágyra akkor elég neki forrástól számítva 3-5 perc, ha keményre akkor 15-20 is kell.

A tükörtojás pedig 5 perc alatt megsül. De úgyis látni fogod rajta, hogy ha már kész van.

Igen, és a lényeg. A főtt tojást mindig hideg vízben tedd fel főni!

2011. szept. 8. 22:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:

Igen? Én úgy tudom hogy forrásban lévő vízbe kell berakni őket nem?

Köszönöm a válaszokat!

2011. szept. 8. 22:42
 4/8 anonim ***** válasza:
79%

Azt azért nem árt megemlíteni, hogy ez függ a tojástól is.

Én jártam már úgy,

(akkor még nem igazán értettem hozzá. és a lágy tojás azóta is mindig problémás)

lágy tojást akartam főzni, felforrt a víz, beletettem a tojglit.

Gondoltam 3 perc elég lesz kivettem feltörtem, majdnem tök keményre főtt, csak a sárgájának a közepe maradt lágy.

A következő alkalommal kemény főtt tojást szerettem volna, ugyanúgy forrásban levő vízbe raktam bele, gondoltam ha a múltkor cirka 3 perc alatt majdnem kemény lett 5 perc elég lesz.

Letelt az 5 perc kivettem, már amikor kezdtem pucolni éreztem valami nem stimmel.

Elvágtam, hibátlan lágy tojás volt.

Na persze azt sem dobtam ki, csak úgy mint az előző alkalommal, módosult a felhasználás.

Rájöttem, hogy bizonyos alapanyagok esetében, mint pl a tojás, mindegy mit ír a szakácskönyv a főzési időről, a szerencsén is múlik, mert a tojás nem tud olvasni.

2011. szept. 8. 23:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Forrásban levő vízbe??? Szerintem is jobb rögtön az elején a vízbe tenni, és akkor biztosan nem reped el a héja se.
2011. szept. 9. 00:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Hideg vízbe teszem föl,soha sem reped szét.
2011. szept. 9. 00:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Én a főtt tojást hideg vízbe teszem és forrástól számítva 10 percig főzöm, így keményre fő.

A tükör tojást úgy készítem, hogy serpenyőbe felolvasztok egy kis margarint, és beleteszem a tojásokat(héj nélkül, természetesen), szórok rá egy kis sót, néha teszek rá pár szelet sajtot, sonkát, vagy kolbászt, aztán gyorsan letakarom egy átlátszó fedővel, mert nagyon csapkod, miközben sül!

A tojás sárgája, ha már világossárga, akkor keményebb, ha narancssárga, akkor még lágy.

Olajon is szoktam néha sütni, de olyankor nekem könnyebben odaég, margarinban szebben sül.

2011. szept. 9. 07:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

én a hűtőből kivett tojást a csapból engedett melegvízbe teszem, amennyi ellepi. ott hagyom, hogy melegedjen fel egy kicsit, történjen meg a a hőkiegyenlítés.

utána teszem fel ebben a langy vízben főni, és a forrástól számítva 10 percig főzöm. utána hideg víz alá tartom és abban hagyom kihűlni.

10 percnél tovább, ha főzzük, megjelenik az a bizonyos zöld karima, amit én nem szeretek:)

tükörtojás- forró zsiradék, rá a tojás és max 5 perc. ezt tényleg lehet látni, mennyire akarjuk lágyra hagyni.

félidőben lapátkanállal alányúlok, hogy elmozdítsam őket,így nem ragad oda a serpenyőhöz.

2011. szept. 9. 07:34
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!