Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Írna valaki bevált muffin...

Írna valaki bevált muffin receptet? Mondjuk alap és a csokis is érdekelne.

Figyelt kérdés
2009. ápr. 21. 15:57
 1/8 anonim ***** válasza:
95%

csokis muffin



Hozzávalók:


Szárazanyagok:


- 270g finomliszt

- 200g Szerencsi Étcsokoládé változatos méretre vágva (egészen aprótól a 4-6 milliméteresekig.)

- 1 kis tasak sütőpor

- fél teáskanál szódabikarbóna



Nedves anyagok:


1 tojás

150g kristálycukor

1 deciliter étolaj

2 activia danone natúrjoghurt

30-40 szem rumban áztatott lecsepegtetett magozott meggybefőtt


A sütőt felmelegíted 180 fokra, majd összekevered a nedves, és a száraz anyagokat. Célszerű a nedveshez önteni a szárazat. Eleinte azt fogod hinni, hogy nem tudod összekeverni, mert kevés a nedvesség, de kis munkával össze lehet zatyulni tésztává.

A hűtőből kiveszed a sütőformát, majd hamar belepakolod egyenlően elosztva a tésztát.



Amint ezzel megvagy, gyorsan beteszed a sütőbe. A tészta először kicsit elterül, majd ha elkezd dagadni, és kirepedezni. Körülbelül 20 percet kell sütnöd amíg elkészül.



Érdemes kihűlt állapotban fogyasztani, ugyanis a csoki ilyenkor újra finom ropogóssá válik!

2009. ápr. 21. 16:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Csokis muffin



Hozzávalók:

15 dkg liszt

2 tojás

15 dkg vaj

15 dkg cukor

3 evőkanál baracklekvár

1/2 csomag sütőpor

5 dkg kakaópor

5 dkg tört étcsokoládé


Elkészítés:

A sütőt 170 °C-ra előmelegítjük, a formákat kivajazzuk.

A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral. A tojásokat habosra keverjük a vajjal és a cukorral, majd belekeverjük a lekvárt és a lisztes keveréket.

Formákba töltjük, 20-25 percig sütjük.

2009. ápr. 21. 16:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Kakaós pókhálómuffin


Hozzávalók:

2 csésze finomliszt

3 evőkanál kakaó (nem instant!)

1 teáskanál sütőpor

½ teáskanál szódabikarbóna

¼ teáskanál só

4 evőkanál lágy vaj

1 ½ csésze cukor

1 tojás

2 teáskanál vanília kivonat vagy aroma

1 csésze kefír vagy joghurt (író)

Díszítéshez:

2 tojásfehérje

2 ½ - 3 porcukor

1 teáskanál vanília aroma

2 evőkanál friss narancslé

fekete vagy barna ételfesték


Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra. A muffinformákat kivajazzuk, vagy papírral kibéleljük.

Egy közepes méretű tálban összekeverjük a lisztet, a kakaót, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót.

Egy nagy tálban elektromos habverővel közepes fokozaton habosra keverjük a vajat a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást és a vaníliaaromát, és ezt is jól elkeverjük. A lisztes keveréket három részletben adjuk hozzá a kefírrel felváltva.

A masszát az előkészített muffinformákba kanalazzuk, 2/3-ig töltjük meg őket. 16-20 percig sütjük.(tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e)

Kivesszük a sütőből, a formában hagyjuk hűlni 5 percig, majd rácsra kiszedjük őket, és így hűtjük szobahőmérsékletűre.

A díszítéshez a tojásfehérjéket egy tálba tesszük, elekrtomos habverővel magas fokozaton lágy habot verünk belőle. Hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliát és a narancslevet, és tovább keverjük, amíg sűrű és fényes masszát nem kapunk. (könnyen kenhetőnek kell lennie! ha túl folyós, keverjünk még hozzá cukrot, ha túl sűrű, akkor narancslevet!)

A kapott massza kb. egyharmadát áttesszük egy kis tálkába, hozzákeverjük az ételfestéket. Nyomózsákba tesszük (kis lukúba!), vagy egy nejlonzacskóba, és kiszúrjuk tűvel a sarkát.

A fehér mázat a muffinokra kanalazzuk, és eloszlatjuk a tetejükön egy késsel. A sötét mázzal a muffinok közepéből kiindulva spirális vonalat húzunk egészen a széléig. Egy késsel a spirál közepéből indulva a muffin széle felé vonalat húzunk, majd a kést letöröljük, és most 1-2 centivel odébb kívülről befelé haladva húzunk vonalat a késsel. Ezt addig folytatjuk, míg körbe nem érünk, és az ábra nem formáz pókhálót.

12 muffin lesz egy adagból.

2009. ápr. 21. 16:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszi,hát remélem,hogy sikerül,mert a múltkori olyan lett,mint egy összeaszalódott fasírt.
2009. ápr. 21. 16:02
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

"Fekete erdő" muffin


Hozzávalók:

20 dkg meggybefőtt

26 dkg liszt

½ teáskanál szódabikarbóna

2 ½ teáskanál sütőpor

3-4 evőkanál kakaópor

4-5 evőkanál csokoládés tortadara

2 tojás

12 dkg cukor

12,5 dkg puha vaj/margarin

2,2 dl kefír

Díszítéshez:

6 evőkanál meggylé

2 dl tejszín

ízlés szerint cukor

12 szem meggy

csokoládés tortadara


Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A muffinformákat kibéleljük papírral.

A meggybefőttet lecsepegtetjük, apróra vágjuk.

A lisztet elkeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával, a kakaóval és a csokis tortadarával. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vajat és a kefírt. A tojásos masszához kis adagokban hozzáadjuk a lisztes keveréket, és egynemű masszává keverjük, végül hozzáadjuk az apróra vágott meggybefőttet.

A tésztát a formákba töltjük, és kb. 20 perc alatt készre sütjük.

A megsült muffinokat 5-10 percig hagyjuk hűlni a formákban, majd kivesszük őket a formából és megvárjuk, míg teljesen kihűlnek.

Mindegyik muffint átitatjuk 1-2 teáskanál meggylével.

Felverjük a tejszínt a cukorral. A muffinok tetejére teszünk 2 evőkanál habot, majd a tetejére nyomunk egy szem meggyet, és megszórjuk tortadarával.


Tipp: A meggylevet helyettesíthetjük meggy- vagy cseresznyepálinkával.

2009. ápr. 21. 16:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:
Tök rendes vagy,köszi
2009. ápr. 21. 16:04
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Sajtos muffin (leveles tésztából)


Hozzávalók:

1 csomag mirelit leveles tészta

Töltelék:

20 dkg reszelt trappista

10 dkg reszelt füstölt sajt

3 tojás sárgája

2 evőkanál liszt

2 dl tejszín

bors


Elkészítés:

A tésztát kiolvasztjuk, kinyújtjuk, és 12 kerek formát szaggatunk belőle, amivel a muffin sütőforma mélyedéseit tudjuk kibélelni.

A töltelék hozzávalóiból kikevert masszát a tésztaformákba töltjük.

Előmelegített sütőben 200 °C-n sütjük.

2009. ápr. 21. 16:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia! A kedvenünk a nutellás muffin.

Hozzávalók: 7,5 dk vaj, 10 dkg nutella, 5 dkg cukor, 2 tojás, 1,2 dl tej, 30 dkg liszt, 1 cs. sütöpor

A sütöt 200 C-ra előmelegitjük, a formákat kikenjük.

A vajat a nutellával, a cukorral, a tojásokkal, és a tejjel jól kikeverjük. A lisztet elkeverjük a sütöporral, majd kis adagokban a nutellás masszához adjuk. A tésztát a formákba töltjük, és kb 20 perc alatt készre sütjük.

A masszába keverhetünk mogyorodarabkákat v. csokidarabkákat ettől még finomabb lesz.

Jó sütést kivánok!

2009. ápr. 21. 16:52
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!