Húst szeretnénk sütni kint! Hogy kell?
Arra gondoltunk, hogy este kimegyünk kicsit sütögetni a kertbe. Grillünk nincs, de vannak 2 ágú nyársbotjaink. Sertés húst, lapockát sütnénk(nyársalnánk). Még sosem csinált ilyet a családban senki. Olvastam, hogy parázson kell, ez pontosan mit jelent? Várjam meg míg kialszik a tűz? De akkor nem fog hamar kihűlni a parázs, még mielőtt megsülne a husi? Vagy hogy kell? És a husi mennyi idő alatt sűl meg? Húskockákat és szelet húst is csinálnánk, vegyesen, pár fej vöröshagymával mellé alufóliába krumpli.
Segítsetek, nem szeretném elrontani! Köszönöm
Rakjatok egy nagy tüzet. Amikor ég, tegyetek rá két-három nagyobb tuskót. Ez sokáig izzik, bőven megsül rajta a hús. Meg kell várni, hogy leégjen a tűz, ha nagyon nem akarja, akkor kicsi - de tényleg csak kicsi - vízzel rásegíthettek. De erre valószínűleg nem lesz szükség.
A húst érdemes minél vékonyabbra vágni, akkor 15-20 perc alatt megsül. Figyeljetek arra, hogy ne tartsátok túl közel a parázshoz, mert akkor a külseje megég, a belseje meg nyers marad.
Ja és persze amikor leégett a tűz, először a krumplit tegyétek a parázs szélére, ezt vagy betakarjátok vele, vagy meg kell majd fordítani.
Csak akkor ha nem laktok közel erdőhöz:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!