Kerti partyra receptek? Desszert is!
Süss palacsintát , de ne töltsd meg. Tegyél ki többfajta tölteléket és mindenki eldönti magának, hogy mit tegyen bele.Tarja, csirkecomb , csirkemáj, virsli.
A húsokat előző nap pácold be, de ne sózz! A pác lehet fokhagymás-majorannás, mustáros és étolaj.
A csirkecombot csontozd ki és vágd ketté.A májat majorannás-olajba pácold be.
A csirkemáj és virsli gyorsan meg van, a hús megsüléséig ezt lehet enni.
Ezekhez salátákat csinálj.Görögsaláta, uborkasaláta.
- mustáros-piros aranyas pácolt tarja, fokhagymás-borsos tarja (lehet csirkemellet is, de szerintem a tarja a legjobb grillezni)
- virslik, kolbászok
- krumplit én úgy szoktam csinálni, hogy az egész krumplikat héjastól jól megmosom, és kb 1 cm-es karikákra felvágom. Forró vízben 5-6 percig előfőzöm. Kiszedem, megszórom majorannával, rozmaringgal, és lelocsolom egy kevés olajjal. Ezeket a karikákat pár percre kell a grillre rakni, hogy kicsit megszínesedjen a külseje.
- grillezett kukorica: csemege kukoricát megfőzöd sós vízben, 3-4 darabra eltöröd/vágod ha megfőtt. Ezeket a darabokat ráteszed a grill rácsra, és egy kicsit megbarnítod a külsejüket. Addig olvasztasz egy kevés vajat/margarint és teszel bele zúzott fokhagymát, vagy fokhagyma granulátumot (ebből óvatosan mert elég intenzív az íze). Ahogy a kukoricát leveszed a rácsról még forrón bele kell forgatni ebbe a fokhagymás vajba. Isteni finom!
- saláták
Desszertnek én általában tiramisut szoktam csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!