Receptet keresek, valaki tud segíteni?
Sziasztok!
Kerestem a neten mindenfelé egy receptet, sajnos a nevére nem emlékszem, de arra igen,hogy kellett hozzá füstölt csülök, nyers csülök, savanyú káposzta, és káposztalevélbe kellett göngyölni a darált húst.Bográcsban kellett főzni. Ha jól emlékszem a Vidék íze,vagy a Príma konyha nevezetű újságok egyikében találtam a receptet,de az újság már nincs meg.Kérlek segítsen Nekem,akinek meg van a recept!
Köszönöm!
nálunk ma ez az ebéd, mert én így készítem a töltött kápit, csak nem bográcsban, hanem fazékban. leírom neked. szóval a savanyú káposztát folyó, hideg vízben átmosom. Én édes káposztalevélbe töltöm a töltiket,(amit előbb megfőzök, mármint az egész káposztafejet és a főzőlében folyamatosan fejtem le a leveleket) De ha savanyú levélbe szereted, akkor az egyszerűbb, mert csak ki kell szedni a zacsiból, esetleg kicsit átmosni. szóval a fazék alját, oldalát zsírral kikenem, és beszórom liszttel és édesnemes paprikával(ez a rántásom :) ezután lerakok egy sor átmosott savanyú kápit, erre kerül a sima és a füstölt csülök 2be vágva, melléjük a töltelékek. (ami ebből áll:darált hús, gersli vagy rizs nyersen, só, bors, vöröshagyma 1 fej kockázva, 2 db tojás, fűszerpaprika. ezt töltöm a levelekbe) 3 gerezd fokhagymát szoktam még kockázva beleszórni, utána megy rá a többi savanyú káposzta. felengedem a káposztafej sós főzőlevével, vagy vízzel, szórok rá kis gerslit és morzsolt kakukkfüvet. 2,5-3 órát főzöm takarékon. Ha a füstölt csülök leomlik a csontról, akkor kész. én csak a tányéron tejfölözöm.
remélem tudtam segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!