Írnátok nekem krumpli leves recepteket?





én akkor szoktam krumpli levest főzni, ha összegyűltek a füstölt bőrkéim. Szalonnabőr, kolbászvég stb.
Ezeket kis lábasban megfőzöm, ha puha belefőzöm a kis kockára vágott krumplit, babérlevéllel, só, bors. Majd berántom jó barna rántással, piros paprikával Tejfölt csak mellé adok, nem mindenki szereti.










lehet úgy is krumplilvest csinálni, mint a gulyást. zsíron egy kisfej hagymát dinsztelsz, megszórod pirospaprikával, felöntöd egy kis vízzel. beleteszed a kockára vágott krumplit esetleg egy kis répát-zöldséget is.
egy kis köménnyel fűszerezed, sózod.
a végén egy kis csipetke, vagy más apró levestészta is mehet bele.





másik, amit szoktam a fehér tejfölös. babérleveles, sós vízben megfőzöm a krumplit és ha puha egy kis tejfölös-lisztes habarassál besűrítem.
a férjem még ecetet is tesz bele magának...





de lehet úgy is, a liszt leszórásos módszerrel. zsíradékon a hagymát, zöldséget, majd a krumplit megpirítod, fedő alatt párolod. leszórod egy két fakanál liszttel , egy kis pirospaprikával és jól átforgatod a majdnem puha alapanyagot. hidegvízzel felöntöd és kiforralod lassan, míg puha nem lesz minden.
ízlés szerint köménnyel, borssal fűszerezed.
ebbe is lehet tésztát főzni.





Apróra vágott vöröshagymát és a karikára szelt zöldpaprikát kevés zsíron (olajon) üvegesre dingsztelsz, majd beleforgatod a karikára szelt sárgarépát, gyökeret és a krumplit, megszórod törtpaprikával és felengeded. Sót, ételízesítőt raksz bele, és apróra vágott zöldpetrezselymet.
Amikor félig megfőtt, valami apró szemű tésztát belefőzöl (pl. eperlevél vagy szilvamag tésztát).
Én ezt tavaszi zöldséglevesnek hívom.





Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!