A kovászt csak kenyérsütéshez lehet felhasználni?
Figyelt kérdés
Kovász alatt nem azt értem most, amikor pár percig liszttel együtt fut az élesztő (ahogyan sok receptnél szerintem tévesen használják erre a "kovász" kifejezést), hanem azt a fajtát, amit napokig érlel, aztán hűtőben tart az ember, és folyamatosan "eteti", ahogy fogy.
Na szóval ez a kovász csak kenyérsütéshez használható, vagy más kelt tésztákat is lehet vajon vele készíteni?
2011. aug. 17. 08:01
1/5 anonim válasza:
Régen MINDEN kelt tésztához ezt használtak, a kalácstól kezdve a kenyérfélékig.
2/5 A kérdező kommentje:
köszönöm. ezekszerint édes kelteket is lehet vele csinálni. valakinek személyes tapasztalata is van?
2011. aug. 17. 08:11
3/5 anonim válasza:
Minden kelt tésztához tökéletes!Sokkal fínomabb lesz tőle!De tényleg!Próbáld ki pl buktában!Nem fogsz csalódni!
4/5 Salx Narval válasza:
Én is köszönöm az infót, nekem most lesz az első próbálkozásom.:D
5/5 anonim válasza:
hali!
ez a fajta kovász szerintem kifejezetten csak kenyérsütéshez használható fel, ugyanis a gyúrt élesztősökhöz használt kovászt ha túl sokáig érleljük az nyúlós lesz és a tészta savanyú ízű
amúgy ez a kovász a bejglin kívül bármilyen gyúrt élesztőshöz felhasználható, kell is :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!