Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A kovászt csak kenyérsütéshez...

A kovászt csak kenyérsütéshez lehet felhasználni?

Figyelt kérdés

Kovász alatt nem azt értem most, amikor pár percig liszttel együtt fut az élesztő (ahogyan sok receptnél szerintem tévesen használják erre a "kovász" kifejezést), hanem azt a fajtát, amit napokig érlel, aztán hűtőben tart az ember, és folyamatosan "eteti", ahogy fogy.

Na szóval ez a kovász csak kenyérsütéshez használható, vagy más kelt tésztákat is lehet vajon vele készíteni?


2011. aug. 17. 08:01
 1/5 anonim ***** válasza:
Régen MINDEN kelt tésztához ezt használtak, a kalácstól kezdve a kenyérfélékig.
2011. aug. 17. 08:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
köszönöm. ezekszerint édes kelteket is lehet vele csinálni. valakinek személyes tapasztalata is van?
2011. aug. 17. 08:11
 3/5 anonim ***** válasza:
Minden kelt tésztához tökéletes!Sokkal fínomabb lesz tőle!De tényleg!Próbáld ki pl buktában!Nem fogsz csalódni!
2011. aug. 17. 08:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 Salx Narval ***** válasza:
Én is köszönöm az infót, nekem most lesz az első próbálkozásom.:D
2011. aug. 17. 08:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

hali!

ez a fajta kovász szerintem kifejezetten csak kenyérsütéshez használható fel, ugyanis a gyúrt élesztősökhöz használt kovászt ha túl sokáig érleljük az nyúlós lesz és a tészta savanyú ízű

amúgy ez a kovász a bejglin kívül bármilyen gyúrt élesztőshöz felhasználható, kell is :)

2011. aug. 17. 08:51
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!