Szeretnek olyan padlizsanos receptet, , amihez nem kell majonez?
1. Szeld fel, sózd be, rántsd ki (liszt, tojás, zsemlemorzsa)
2. Vágd kb. 2x2-es kockákra, vöröshagymát, zöldpaprikát párolj üvegesre, dobd rá a padlizsánt, só, bors, pici vizet rá, hogy átpuhuljon, majd a tetejére néhány tojás = padlizsános rántotta
3. Előbbi, de a só, bors + valamilyen sülthús fűszerkeverék, amikor a padlizsán megpuhult akkor kész. Sültkrumplit vagy főtt rizst szoktam köretként.
1. Sült zöldségek: padlizsán, cukkini ujjnyi vastagságúra vágva, paradicsom és paprika, felkarikázva, hagyma, fokhagyma kettévágva. Sózva, olívaolajjal, zöldségek fűszerkeverékkel sütőben - tepsiben - megsütve.
2. Mousaka. [link]
Én nem is szeretem a majonézt, szerintem azzal csak elrontanám az isteni tojásgyümölcsöt.
Romániából átköltözött magyaroktól hallottam egy receptet:
a padlizsánt megmossák, a sütőben egészben megsütik, majd a héját lehúzzák, és bőr nélküli töpörtővel együtt ledarálják. Fűszerezik (só, bors) és csavaros üvegbe teszik el télire, állítólag kenyérre kenve eszik.
Arra nem emlékszem, hogy kavarnak-e még hozzá valami vajat vagy elég a töpörtőben levő zsiradék.
Én nem próbáltam, de ha valaki ismeri és csinálni is szokott ilyet, javítsa ki, amit nem jól írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!