Hogyan kell óriásperecet sütni?
nevetni fogsz SÓ van rajta.
masszásított só.
recept hiányában csak a menetét tudom elmondani mint sütőipari munkás :)
olajosan dolgozzák fel, nem lisztes táblán.a tésztát kelni hagyják aztán
- présgépbe teszik ami sok egyforma adagra vágja
- kiflisodrógépen kiflivé tekerik és kelni hagyják míg láthatóan nagyobb nem lesz.
- szép hosszúcsíkra nyújtják közben figyelnek rá,hogy a tenyerükkel a lehető legtöbb levegőt kisodorják belőle. (mint a gyurmából készített kukacot úgy kell nyujtani)
- kinyujtott állapotban a két végét megfogod kettőt tekersz rajta és az általad kijelölt majdani perec csúcsaihoz teszed.
- újabb kelés (meleg helyen ez is).
sütés, és a sütés végén a csorgatás és tulajdonképpen a só rásül a forró perecre.
...
itt találtam egy receptet, próbáld ki.
Sós perec
Hozzávalók:
# 1 kg liszt
# 1/2 l tej
# 5 dkg élesztő
# 2 evőkanál cukor
# 1 evőkanál só
# 1,5 dl étolaj
# +
# 3 evőkanál liszt
# 2 evőkanál só
# 1 tojás
Elkészítés: Az élesztőt a langyos tejben felfuttatom, a liszttel, 3 evőkanál cukorral, 1 evőkanál sóval és az étolajjal összegyúrom. Letakarva kicsit pihentetem, majd 32 darabra vágom. Egyenként perecet formálok belőle, és olajjal megkent tepsibe teszem. Tetejét egész tojással megkenem, és nagyon forró (villany sütőben 230 fok) teszem. Addig a 3 evőkanál lisztet és az 1 evőkanál sót annyi vízzel elkeverem, hogy folyós massza legyen. Ha a perec színesedni kezd, a tetejére csorgatom, és még pár percig viszateszem a sütőbe. Vigyázz, ne száradjon ki!
Hű, de jó!
Köszönöm szépen :) Tényleg nem gondoltam, hogy só van rajta. Ki fogom próbálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!